Skoči na vsebino

KREPITEV ZMOGLJIVOSTI NA PODROČJU NOTRANJIH ZADEV

Cilj projekta je bil okrepiti reformne zmogljivosti Ministrstva za notranje zadeve Srbija in izboljšati zmožnosti strateškega upravljanja dela kriminalistične policije.

 

Projekt je bil osredotočen na reformo in okrepitev srbske policije, da se bo uspešneje in učinkoviteje soočala s preprečevanjem, odkrivanjem in preiskovanjem organiziranega kriminala. Aktivnosti so potekale v Sloveniji, kjer je bil organiziran tridnevni študijski obisk in v Srbiji, kjer je potekalo tridnevno usposabljanje na temo analize delovanja kriminalistične analitike in usklajenost zakonskih podlag. Pri usposabljanju so sodelovali štirje slovenski strokovnjaki. Na osnovi analize potencialov in motenj za doseganje zastavljenih ciljev, je bil pripravljen model za uvedbo sprememb.

 

Pri izvedbi študijskega obiska v Sloveniji je sodelovalo 12 slovenskih ekspertov in 9 najvišjih predstavnikov Uprave kriminalistične policije Srbija. Program je bil usmerjen v optimizacijo dela pri odkrivanju in pregonu organiziranega kriminala. Več »

 

Vodstvo kriminalistične policije Srbije prihaja v Slovenijo, spletna novica MZZ, 20.5.2014