Skoči na vsebino

ENAKOPRAVNA MOČ ŽENSKAM

V Makedoniji so ženske težje zaposljive in slabše plačane, poleg tega pa je velik problem neuravnotežena zastopanost žensk in moških na najvišjih položajih upravljanja in vodenja v gospodarstvu. Cilj projekta je tako usposobiti določeno ciljno skupino za povečanje ozaveščenosti o enakosti spolov in vzpostavitev orodij za spodbujanje enakosti spolov in uravnoteženo vključevanje žensk in moških na vodstvene položaje v gospodarstvu.

 

Spodbujanje povečanja deleža žensk se bo poskušalo doseči z analizo karakteristik makedonskega gospodarskega in družbenega prostora, ozaveščanjem o enakosti spolov, izdelavo smernic za enakopravno vključevanje, s predstavitvami projekta, z delavnicami učenja, direktno komunikacijo z mediji in vzpostavitvijo spletne baze dobrih praks in orodij. Večji del aktivnosti se bo izvajal v Skopju, z medijsko promocijo projekta in interaktivno komunikacijo pa bo pokrita celotna država. Več »

 

Projekt opolnomočenja žensk v Makedoniji, spletna novica MZZ, 22. 3. 2017

Enakopravna moč ženskam v Makedoniji, spletna novica MZZ, 9. 4. 2017

V Makedoniji usposabljanje za mlade o uravnoteženem vodenju v poslovnem svetu, spletna novica MZZ, 1. 10. 2018, spletna novica MZZ, 1. 10. 2018