Skoči na vsebino

KREPITEV ZMOGLJIVOSTI MAKEDONSKIH OBČIN

Cilj projekta je bil izgradnja zmogljivosti Republike Makedonije na področju upravljanja občinskih mednarodnih (EU) projektov in izboljšanje razumevanja področja upravljanja projektov in prepoznavanja tistih informacij, ki so pomembne za učinkovitejše črpanje sredstev namenjenih občinskim infrastrukturnim projektom.

 

Trije slovenski strokovnjaki so izvedli tridnevno usposabljanje, ki je obsegalo:
- delavnico za predstavnike Ministrstva za okolje in prostorsko načrtovanje, Ministrstva lokalne samouprave, Ministrstva za finance, Kabineta Vlade in Sekretariata za evropsko integracijo;
- delavnico za predstavnike makedonskih občin, ki so odgovorni za oblikovanje in izbiro projektnih predlogov (s poudarkom na infrastrukturnih projektih), ki jih občinska uprava predlaga občinskemu svetu. Povabljeni so bili tudi predstavniki tistih ministrstev, ki so pooblaščeni za upravljanje financiranja občinskih infrastrukturnih projektov.
Skupaj je sodelovalo 35 udeležencev, 18 predstavnikov nacionalne in regionalne ravni in 17 predstavnikov lokalne ravni.

 

Na delavnici so bile predstavljene izkušnje o črpanju IPA sredstev, vzroki za slabo črpanje sredstev v Republiki Makedoniji in možnosti za izboljšave. Več »

 

V Makedoniji bo potekala delavnica o financiranju infrastrukturnih projektov, spletna novica MZZ, 12.2.2015