Skoči na vsebino

SPODBUJANJE PODJETNIŠTVA MED MLADIMI NA KOSOVU

Kosovo je ena izmed evropskih držav, ki se lahko pohvali z najbolj mlado populacijo. Kar 55,5 % prebivalcev je mlajših od 29 let in kar 27,45 % je starih med 15 in 29 let.


V okviru projekta so se mladim predstavili koraki, kako do uspešne poslovne poti. Organiziran je bil natečaj, ki je bil promoviran med vsemi subjekti inovativnega okolja na Kosovu (inkubatorji, tehnološki parki, relevantne fakultete itd). Udeležba na natečaju je odprla možnost sodelovanja na dvodnevni mednarodni Podim Challenge konferenci v Sloveniji, ki so se je  mladi iz Kosova udeležili  skupaj s slovenskimi, hrvaškimi, italijanskimi in avstrijskimi start-up ekipami in podjetji ter konkurirali za predstavitev pred tujimi investitorji. Za sodelovanju na natečaju je bilo potrebno pripraviti kratko, zanimivo in nepozabno predstavitev podjetniške ideje. 20 mladih je uspešno sodelovalo na natečaju, in so bili povabljeni na konferenco, kjer so predstavili svoje ideje.


Po zaključku konference Podim je bil za kosovske udeležence organiziran še en dan usposabljanja na gradu Jable, kjer so bile predstavljene ideje za start upe, kot so coworking, inkubatorji, tehnološki park, Slovenski podjetniški Sklad in vloga agencije SPIRIT, saj je podjetniško podporno okolje v Sloveniji odlično razvito. Več »

 

Mladi iz Bosne in Hercegovine ter s Kosova na mednarodni konferenci Podim, spletna novica MZZ, 16. 5. 2016