Skoči na vsebino

IZOBRAŽEVANJE RAČUNOVODIJ V JAVNEM SEKTORJU ČRNE GORE (PACT MNE 2)

Projekt uvaja program strokovnega usposabljanja za pridobitev kvalifikacije za računovodje v javnem sektorju v skladu z najboljšimi mednarodnimi standardi in praksami. Program izobraževanja računovodij v javnem sektorju (PACT) se izvaja v modulih na dveh ravneh: za pridobitev certifikata na prvi ravni in diplome na drugi ravni.

 

V Črni gori se usposabljanje za pridobitev certifikata za računovodje v javnem sektorju izvaja drugič, s čimer se poudarja pomen neposrednega usposabljanja in ozaveščanja. Program bo podpiral napore črnogorske vlade pri dokumentiranju finančnih tokov in strukturiranju evidenc na načine, ki dovoljujejo neodvisen pregled. V okviru programa PACT bo velik poudarek na mednarodnih računovodskih standardih za javni sektor in zagotavljanju podpore vladi pri krepitvi računovodskih sistemov s posredovanjem znanj računovodjem.

 

Projekt je bil izbran in potrjen za sofinanciranje iz sredstev ameriškega Sklada za nove države donatorice (Emerging Donors Challenge Program - EDCP), ki jih je razpisalo ameriško zunanje ministrstvo v okviru 4. kroga. Skupna vrednost projekta je 260.786 EUR. Ministrstvo za zunanje zadeve RS projekt sofinancira v skupni višini do 100.000 EUR, ostali del pa EDCP in Ministrstvo za finance Črne gore. Več »

 

Nadaljevanje izobraževanja računovodij v javnem sektorju Črne gore, spletna novica MZZ, 14. 3. 2017

Uradna otvoritev projekta v Črni gori, spletna novica MZZ, 4. 4. 2017

Regionalna konferenca o izzivih računovodske reforme v Črni gori, spletna novica MZZ, 30. 1. 2018