Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

KREPITEV PSIHOSOCIALNE DOBROBITI OTROK IZ UKRAJINE V LETU 2016

V okviru projekta se je pomagalo pri psihosocialni rehabilitaciji 80 otrok, ki so utrpeli hude travmatične posledice oboroženih konfliktov v regijah Doneck in Lugansk in katerih družine se nahajajo v težkem ekonomskem in socialnem položaju. Psihosocialna podpora jim je pomagala okrevati od čustvene prizadetosti in preprečila dolgotrajne neugodne posledice za duševno zdravje. Izbira otrok je bila izvedena na podlagi kriterijev in identificiranih težav in potreb s strani lokalnih partnerjev (pisarna pooblaščenca ukrajinskega predsednika Petra Porošenka za otrokove pravice, NVO "Save Ukraine") ob podpori Veleposlaništva Republike Slovenije v Kijevu in Rdečega križa Slovenije. Skupaj z otroci so bile izbrane tudi spremljajoče osebe (8), z izkušnjami s psihosocialnim delom z otroki.

 

Psihosocialna rehabilitacija se je izvajala avgusta 2016 na Debelem rtiču. Otroci so bili skupaj s spremljevalci vključeni v različne oblike skupinske psihoterapije (začaran gozd, hidroterapija, terapija s psi, kreativne delavnice, športne aktivnosti itd.) in individualne terapije. Otrokom je bila v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič omogočena primerna psihosocialna rehabilitacija, ki vključuje krepitev zdravja v naravnem in čistem okolju, vzpostavitev socialnih kontaktov z drugimi otroci v zdravilišču, nudenje socialno pedagoške podpore otrokom in spremljevalcem, motivacija otrok za različne športne in kreativne aktivnosti, gibanje s poudarkom na igri na prostem, krepitev športnih veščin, ustvarjalnosti in kreativnosti, sodelovanje pri socialnih, spoznavnih igrah in krepitev samopodobe. Več »

 

Otroci iz Ukrajine in Belorusije na rehabilitaciji na Debelem rtiču, spletna novica MZZ, 26. 8. 2016