Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

PSIHOSOCIALNA POMOČ ŽRTVAM KONFLIKTOV, POMOČ NA PODROČJU CELOSTNE REHABILITACIJE TER POMOČ PRI IZGRADNJI KAPACITET V PALESTINI

Namen omenjenega projekta je bilo prispevati k boljši usposobljenosti palestinskih strokovnjakov s področja fizikalne medicine in rehabilitacije za delo v Palestini, izboljšanje psihosocialne dobrobiti otrok iz Gaze, ki so utrpeli travmatične izkušnje in podpora njihovim staršem ter prispevanje k izboljšanju znanja strokovnjakov na področju  programa celostne rehabilitacije.


V okviru projekta je potekalo enomesečno usposabljanje treh strokovnjakov iz Palestine na URI Soča s področja fizikalne medicine in rehabilitacije. Strokovnjaki so pridobili poglobljeno znanje z izbranega specifičnega področja fizikalne in rehabilitacijske medicine za kasnejše delo v rehabilitacijskem centru v Betlehemu.


Na področju psihosocialne dobrobiti otrok iz Gaze, je projekt prispeval h krepitvi vloge šole, šolskih delavcev-svetovalnih delavcev in učiteljev pri pomoči otrokom, ki so jih prizadeli oboroženi konflikti in dolgotrajni neugodni vplivi na duševno zdravje otrok na področju Gaze.


Na področju celostne rehabilitacije pa je projekt prispeval k hitrejši in boljši integraciji invalidnih oseb (žrtev konfliktov) iz Gaze v okolje, ter jim ponudil znanje, kako najti primerno zaposlitev. Prav tako je bilo izboljšano znanje strokovnjakov na področju celostne rehabilitacije ter nudena potrebna znanja in orodja za vodenje CBR (Community-based rehabilitation). Več»