Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

PSIHOSOCIALNA POMOČ IN OSNOVNO IZOBRAŽEVANJE SIRSKIH BEGUNCEV V LIBANONU S POUDARKOM NA OTROCIH IN MLADOSTNIKIH – PODPORA CENTRU ZA PSIHOSOCIALNO IN UČNO POMOČ 'JUTRI JE NAŠ'

Namen omenjenega projekta je bilo ustvariti doprinos h gradnji sposobnosti sirskih beguncev s posebnim poudarkom na otrocih. Osnovni cilj projekta je predstavljal uspešno prilagoditev in rehabilitacijo v aktualnih kriznih razmerah, v katere so sirski begunci primorani zaradi nestabilnosti in groženj miru in varnosti v regiji. Projekt se je osredotočal na psihosocialno podporo in izobraževanje sirskih otrok, kar jim bo omogočalo premoščanje travm in izboljšanje njihove psihosocialne dobrobiti ter razvijalo trdnejše temelje za prihodnost.

 

V okviru projekta je bilo 200 sirskih otrok in mladostnikov beguncev v starosti od 5 do 14 let udeleženih v programu psihosocialne in učne pomoči. Program je obsegal izvedbo psihosocialnih terapij z otroci, potekale so tudi aktivnosti ozaveščanja in pogovorov s starši begunskih otrok o relevantnosti in potrebah po psihosocialni podpori otrokom. Učitelji so otrokom in mladostnikom nudili učno pomoč, kar bo otrokom olajšalo nadaljnje formalno izobraževanje in delo v šoli ter jim omogočilo, da nadoknadijo izgubljeni čas izobraževanja. Prav tako so bile izvedene ustvarjalno- izobraževalne delavnice z otroci ter realizirani izleti oziroma delavnice na prostem. Več »