Skoči na vsebino

PSIHOSOCIALNA POMOČ IN OSNOVNO IZOBRAŽEVANJE SIRSKIH BEGUNCEV V LIBANONU S POUDARKOM NA OTROCIH IN MLADOSTNIKIH – PODPORA CENTRU ZA PSIHOSOCIALNO IN UČNO POMOČ 'JUTRI JE NAŠ'

Namen omenjenega projekta je bilo ustvariti doprinos h gradnji sposobnosti sirskih beguncev s posebnim poudarkom na otrocih. Osnovni cilj projekta je predstavljal uspešno prilagoditev in rehabilitacijo v aktualnih kriznih razmerah, v katere so sirski begunci primorani zaradi nestabilnosti in groženj miru in varnosti v regiji. Projekt se je osredotočal na psihosocialno podporo in izobraževanje sirskih otrok, kar jim bo omogočalo premoščanje travm in izboljšanje njihove psihosocialne dobrobiti ter razvijalo trdnejše temelje za prihodnost.

 

V okviru projekta je bilo 200 sirskih otrok in mladostnikov beguncev v starosti od 5 do 14 let udeleženih v programu psihosocialne in učne pomoči. Program je obsegal izvedbo psihosocialnih terapij z otroci, potekale so tudi aktivnosti ozaveščanja in pogovorov s starši begunskih otrok o relevantnosti in potrebah po psihosocialni podpori otrokom. Učitelji so otrokom in mladostnikom nudili učno pomoč, kar bo otrokom olajšalo nadaljnje formalno izobraževanje in delo v šoli ter jim omogočilo, da nadoknadijo izgubljeni čas izobraževanja. Prav tako so bile izvedene ustvarjalno- izobraževalne delavnice z otroci ter realizirani izleti oziroma delavnice na prostem. Več »