Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

MOJA SKUPNOST EIN EL HELWAH – PSIHOSOCIALNA PODPORA SIRSKIM IN PALESTINSKIM BEGUNCEM, OTROKOM IN ŽENSKAM V EIN EL HELWAH

Namen projekta je zagotovitev pomoči in opolnomočenje palestinskih in sirskih beguncev v Libanonu, s posebnim poudarkom na otrocih in ženskah. Končni cilj je krepitev odnosov med različnimi skupnostmi v begunskem centru Ein El Helwah, zagotavljanje psihosocialne pomoči ženskam in otrokom ter zmanjševanje napetosti med begunsko skupnostjo in državo gostiteljico.

 

Predvideni rezultati se osredotočajo na:
- Usposobljena skupina mladih palestinskih in sirskih animatorjev za otroke ter za organiziranje skupnih aktivnosti za različne skupnosti v Ein El Helwah;
- Zagotovljena psihosocialna oskrba 200 sirskih in palestinskih begunk;
- Zagotovljena psihosocialna oskrba 200 sirskih in palestinskih otrok;
- Novi begunci so integrirani v obstoječo skupnost in sodelujejo pri reševanju skupnih težav skupnosti.

 

Projekt ima dolgoročni učinek, saj bo preko svojih aktivnosti pripomogel k dolgoročni krepitvi medsebojnega spoštovanja in zagotavljanja psihosocialne pomoči beguncem. Obenem bo imel projekt pozitivne učinke na udeležence aktivnosti in širšo okolico ter pripomogel k dolgoročnemu zdravemu razvoju begunskih otrok. Več »