Skoči na vsebino

INTEGRIRANI PROGRAM TELEMEDICINE IN E-ZDRAVJA – REPUBLIKA ZELENORTSKI OTOKI: FAZA III

Projekt predstavlja smiselno nadaljevanje projektnih aktivnosti, ki so bile zastavljene in uspešno izvedene v letu 2016, s čimer se je formalno pričela tudi Faza III projekta telemedicine na Zelenortskih otokih. Splošni cilj projekta je dopolniti obstoječi integrirani program telemedicine in e-zdravja (IPTeZ-ZO) z vzpostavitvijo dveh novih centrov za telemedicino ter na ta način v določeni meri zagotavljati trajnost dejavnosti telemedicine na Zelenortskih otokih.


Vsebina projekta vključuje vzpostavitev  dveh dodatnih operativnih centrov za telemedicino na otoku Santiago, v kraju Santa Cruz, in na otoku São Nicolau, v kraju Tarrafal de São Nicolau. Sledilo bo usposabljanje zdravstvenega osebja o uporabi telemedicinskega vozička, s čimer bo zagotovljena operativnost centrov za telemedicino. V okviru krepitve znanja lokalnega zdravstvenega osebja, bo potekalo izobraževanje o travmatološki in urgentni oskrbi za približno 80 članov zdravstvenega osebja. Projekt bo prebivalcem otokov omogočil lažji in predvsem hitrejši dostop do zdravstvenih storitev.


Faza I in Faza II Integriranega programa telemedicine in e-zdravja na Zelenortskih otokih sta bili prav tako omogočeni s finančno podporo Ministrstva za zunanje zadeve RS.


Projekt bo potekal v letih 2017 in 2018, zanj je namenjenih 100.000 EUR sredstev. Več»