Skoči na vsebino

2017-2018 - INTEGRIRANI PROGRAM TELEMEDICINE IN E-ZDRAVJA – REPUBLIKA ZELENORTSKI OTOKI: FAZA III

Z zaključenim projektom v letu 2018 oziroma z zaključeno Fazo III je na devetih otokih Republike Zelenortski otoki vzpostavljenih 14 centrov za telemedicino ter usposobljenih več kot 50 % tamkajšnjih strokovnjakov na področju zdravstva.

 

Projekt je smiselno nadaljeval aktivnosti, ki so se uspešno izvajale v letu 2016. Projekt je z vzpostavitvijo dveh novih centrov za telemedicino dopolnil obstoječi integrirani program telemedicine in e-zdravja ter prispeval k trajnosti dejavnosti telemedicine na Zelenortskih otokih.


Projekt je vključeval vzpostavitev dveh dodatnih operativnih centrov za telemedicino na otoku Santiago, v kraju Santa Cruz in na otoku São Nicolau, v kraju Tarrafal de São Nicolau. Sledilo je usposabljanje zdravstvenega osebja o uporabi telemedicinskega vozička, s čimer bo zagotovljena operativnost centrov. Projekt je prebivalcem otokov omogočil lažji in predvsem hitrejši dostop do zdravstvenih storitev.


Faza I in Faza II Integriranega programa telemedicine in e-zdravja na Zelenortskih otokih sta bili prav tako omogočeni s finančno podporo Ministrstva za zunanje zadeve RS. Za projekt, ki poteka v letih 2017 in 2018, je Ministrstvo za zunanje zadeve RS namenilo100.000 EUR.  Več»