Skoči na vsebino

ZNANJE SE (S)PLAČA: Z IZOBRAŽEVANJEM IN (EKONOMSKIM) OPOLNOMOČENJEM ŽENSK DO ENAKOSTI SPOLOV V RUANDI

 

Projekt je naslavljal najbolj žgoče probleme v eni najrevnejših držav na svetu, v Ruandi: pomanjkljivo izobrazbo žensk, neznanje praktičnih veščin, ki bi zagotovile dohodek, brezposelnost in ekonomsko odvisnost žensk, neenakost med spoloma, neozaveščenost žensk o njihovih pravicah, nasilju nad ženskami ter spolnem in reproduktivnem zdravju.
 

Cilj projekta je bil zapostavljenim skupinam žensk omogočiti dostop do izobraževanja, usposabljanja in učenja praktičnih veščin ter s tem pripomoči k njihovi zaposljivosti, ekonomski neodvisnosti ter izboljšanju življenjskih razmer. Hkrati si je prizadeval ozaveščati o pravicah žensk in enakosti med spoloma ter prebivalcem (še zlasti otrokom in mladostnikom) omogočiti dostop do knjig in jim približati kulturo branja, ki je osnova za uspešno izobraževanje.
 

Cilji projekta so bili uresničeni prek izobraževanja in učenja praktičnih veščin (tečaji opismenjevanja, angleščine, računalništva, šivanja, ročnih del, izdelovanja varčnih kuhalnikov), vzpostavitve knjižnice in natečaja za otroke in mladostnike ter delavnic ozaveščanja o pravicah žensk. Izveden je bil tudi študijski obisk v Ugandi in Sloveniji.  Več »

 

Kratek film o Ženskem centru Nyamirambo