Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

IZOBRAŽEVANJE O ČLOVEKOVIH PRAVICAH IN OPOLNOMOČENJE OTROK V MAROKU

Projekt vpliva na razvoj kulture spoštovanja človekovih pravic in aktivnega državljanstva. To bo doseženo v okviru šolskega sistema na območjih Al-Hoceima in Tangierja, vključno z usposabljanjem 440 učiteljev iz devetih osnovnih šol za poučevanje otrok  o njihovih pravicah. Projket sloni na gradivu Ministrstva za zunanje zadeve "Naše pravice".

 

Programi, ki se oblikujejo v okviru projekta, vključujejo 1200 otrok in jim pomagajo premagovati težave. Projekt temelji na zelo dobrih izkušnjah iz predhodnega projekta v regiji Al-Hoceima in je odziv na veliko zanimanje in povpraševanje glede prenosa modela na druge šole v Al-Hoceimi in Tangierju, kjer so pravice otrok migrantov še posebej zlorabljene. Glavni cilj projekta je opolnomočenje otrok na območjih Al-Hoceime in Tangierja, in sicer preko poučevanja o njigovih pravicah. Projekt se bo izvajal v letih 2017, 2018 in 2019. Več»