Skoči na vsebino

HIŠE ZA OTROKE V BURUNDIJU

 

Projekt je naslavljal problematiko pokonfliktnega Burundija, ki je v krizi zaradi pomanjkanja hrane, kriminala, nedelujočih državnih služb ter številnih beguncev in razseljenih oseb, ki so brez prebivališča. Med najbolj prizadetimi so sirote, ki živijo v zasilnih šotorih brez zaščite pred vremenskimi vplivi, pogosto obolevajo ter so večinoma podhranjene.
 

V okviru projekta so bile zgrajene hiše, ki so zagotovile družinam in predvsem otrokom splošno varnost, varovanje pred kriminalom ter izboljšanje njihovega zdravja in počutja. Poleg tega si je projekt prizadeval za zmanjšanje hude revščine in odpravo lakote z vzpostavitvijo sistema za zagotavljanje dolgotrajne prehranske varnosti otrok.

 

Dolgoročni cilj projekta je bil omogočiti otrokom, da bi lahko obiskovali šolo. Z boljšo izobrazbo se jim bodo namreč povečale zaposlitvene možnosti in tako se bo dolgoročno zmanjšala revščina.
 

Družine so prejele tudi kmetijske pakete (z usposabljanjem in izobraževanjem o kmetovanju), otroci pa paket šolskih potrebščin. Več »

 

"Slovenska" vas v Burundiju, spletna novica MZZ, 18.2.2015

Zgrajene "slovenske" hiše v Burundiju, spletna novica MZZ, 17.10.2014