Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

SLOVE'N'AID - EN SVET / ONE WORLD

Slove'n'aid je skupina, ki jo sestavljajo uveljavljeni slovenski glasbeniki različnih žanrov, zbrani v podporo ter za promocijo mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči Republike Slovenije. Sodelujejo Alya, Andraž Hribar, Darja Švajger, Eva Boto, Eva Černe, Eva Hren, Jana Šušteršič, Manca Špik, Nejc Lombardo, Nuša Derenda, Omar Naber in Vlado Pilja.
 
Slove'n'aid je v okviru Evropskega leta za razvoj 2015 pod vodstvom producenta in skladatelja Žige Pirnata izdal skladbo En svet. Skladba je doživela velik uspeh pri promoviranju razvojnih tem.

 

Leta 2016 je skupina Slove'n'aid predstavila novo simfonično različico skladbe z naslovom One World v angleškem jeziku in se s tem pridružila globalni kampanji za promocijo ciljev trajnostnega razvoja. Promocijski video, v režiji Nejca Levstika, je bil prvič je bil predvajan na Strateškem forumu Bled 2016.

 

17 ciljev trajnostnega razvoja je predstavljenih v Agendi za trajnostni razvoj do leta 2030, ki jo je 193 držav članic Organizacije združenih narodov soglasno sprejelo na vrhu 25. septembra 2015. Gre za zgodovinski dogovor mednarodne skupnosti za odpravo revščine, zmanjševanje neenakosti, zagotovitev napredka ter zaščito okolja za sedanje in prihodnje generacije. V ospredju agende je spoštovanje človekovih pravic in enakosti spolov ter zagotavljanje blaginje, miru in varnosti za vse. Za uresničevanje teh ciljev smo odgovorni vsi, tako države v razvoju kot razvite države.

 

Slove’n’aid je ambasador mednarodnega razvojnega sodelovanja Slovenije, s katerim si razvite države prizadevajo za gospodarski, družbeni in politični napredek v državah v razvoju. Slovenija si kot članica Evropske unije in mednarodne donatorske skupnosti skladno s cilji trajnostnega razvoja in drugimi mednarodnimi zavezami prizadeva za reševanje največjih izzivov držav v razvoju in za enakopravnejši svetovni razvoj.
 
Slove'n'aid v Evropskem letu za razvoj 2015