Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

SLOVENIJA ZA USPEŠNO EVROPO PRIHODNOSTI

Izid referenduma o izstopu Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske iz EU, finančna in gospodarska ter migracijska kriza so sprožili številna vprašanja o prihodnosti Evropske unije ter o njeni pravni in institucionalni ureditvi.

 

V luči številnih razprav, ki se odvijajo na to temo v državah članicah EU in v evropskih institucijah, želi ministrstvo za zunanje zadeve z organizacijo serije razprav prisluhniti mnenju domačih predstavnikov strokovne javnosti, gospodarstva in civilne družbe, socialnih partnerjev ter političnih odločevalcev o tem, kako naj bo Unija učinkovitejša in bolj demokratična in kako naj prispeva k boljšemu življenju njenih državljanov.

 

Evropska unija je pozitivno vplivala na razvoj Slovenije, notranji trg nudi številne prednosti tako državljanom kot podjetnikom, študentske izmenjave so mladim omogočile lažje vključevanje na trg dela, ne pozabimo mirno in čisto okolje v katerem uživamo, skozi razpravo o prihodnosti EU bomo poskusili odgovoriti na tista vprašanja, ki so bistvena za uspešno Evropo prihodnosti. Skupaj bomo spregovorili o ključnih aktualnih temah, ki zadevajo prihodnost EU. Razprave so namenjene razvijanju stališča Slovenije o prihodnosti EU. Vabljeni tudi na sektorske razprave in k sooblikovanju prispevka Slovenije za uspešno Evropo prihodnosti.

 

 

Načelna izhodišča RS glede prihodnosti EU

 

Agenda voditeljev

 

 

Posvetovanja z državljani o prihodnosti Evropske unije, v organizaciji Vlade RS: KAKŠNO JE VAŠE MNENJE? KAKŠNO EVROPSKO UNIJO SI ŽELIMO DRŽAVLJANI?