Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVA ZELANDIJA

Vstop v državo

Slovenski državljani za vstop na Novo Zelandijo vizuma ne potrebujejo.

Pred potovanjem se je potrebno pozanimati o pogojih za vstop. Dosegljivi so na naslednji povezavi:

https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/options/visit/explore-visitor-visa-options

Vizum ni potreben za obdobje 3 mesecev oz. do 30 dni na otokih, ki ji pripadajo.

 

Dne 5.4.2010 je začel veljati Dogovor o programu delovnih počitnic med Vlado Republike Slovenije in Vlado Nove Zelandije (Ur.l.RS št.100/2009 z dne 8.12.2009). Dogovor je namenjen mladim med 18. in 30. letom, ki gredo na počitnice na Novo Zelandijo oz. Slovenijo, ob tem pa jim je omogočeno priložnostno delo (ne daljše od treh mesecev pri enem delodajalcu) in krajše izobraževanje. Slovenski državljani, ki želijo potovati na Novo Zelandijo na podlagi Dogovora, in izpolnjujejo pogoje, navedene v Dogovoru, si morajo vizum za Novo Zelandijo urediti preko spleta ali pa osebno na Immigration New Zealand v Londonu (Mezzanine Floor, New Zeland House, 80 Haymarket, London SW1Y4TE). Dodatne informacije so dosegljive na tel. št. +64 9 914 4100 oz. na spletu www.immigration.govt.nz.

 

Veleposlaništvo Nove Zelandije na Dunaju je obvestilo, da se bodo lahko slovenski državljani, ki sodelujejo v programu delovnih počitnic, med bivanjem na Novi Zelandiji vključili tudi v usposabljanja ali izobraževanja, ki skupaj ne trajajo več kot šest (6) mesecev. Vključitev v izobraževanja in usposabljanja je možno od novembra 2014 dalje.

 

Državljani Nove Zelandije ne potrebujejo vizuma za vstop v Slovenijo.

 

Varnost potovanj

Ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost.

 

Splošno

Konzularna zaščita se zagotavlja nerezidenčno iz druge države. Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije.

 

14.11.2016

Novo Zelandijo je stresel močan potres stopnje 7,5.  Središče potresa je bilo 20 km jugovzhodno od Hanmer Springsa. Potresu je sledilo več popotresnih sunkov.

 

Več

 

Priporočamo, da si pred potovanjem pridobite potovalno in zdravstveno zavarovanje. Preverite, ali obstajajo kakšne omejitve in ali vaša zavarovalna polica krije vse storitve, ki bi jih želeli uporabiti.

 

O vašem potovanju nas lahko tudi obvestite, tako da izpolnite Obrazec Podatki o potovanju v tujino in nam ga pošljete. Več

 

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma

 

Častni konzuli

Častni konzularni funkcionarji (večinoma tuji državljani) nimajo neposrednih konzularnih pristojnosti. Dopolnjujejo mrežo slovenske diplomacije, ne morejo je pa v celoti nadomestiti. Lahko svetujejo, nudijo koristne informacije, kaj več pa jim ta status ne omogoča. Svoje delo opravljajo brez plačila, v svoji organizaciji in za svoj denar.

Konzulat Republike Slovenije
29E Kamara Road
Glen Eden
Auckland
T: +64 9 818 5741

GSM: +64 (0) 277 00 8418
E: plesnik(at)ihug.co.nz
g. Robert Plešnik, častni konzul

 

 

KONTAKTI

Naša predstavništva

 

Veleposlaništvo: glej Avstralija

 

 

Tuja predstavništva

 

Veleposlaništvo Nove Zelandije

Mattiellistrasse 2-4/3, 1040 Dunaj

Avstrija

T: (+) 43 1 505 30 21

F: (+) 43 1 505 30 20

E: nzemb(at)aon.at

WWW: www.nzembassy.com

Nje. eksc. ga. Nicole Jocelyn Roberton, veleposlanica

 

Konzulat Nove Zelandije

BB Svetovanje d.o.o.

Dunajska cesta 199

SI-1000, Ljubljana

Slovenija

T: (+) 386 1 200 93 37

GSM: (+) 386 31 715 500

E: slovenia(at)nz-consulate.si 

g. Andrej Božič, častni konzul