Skoči na vsebino

BARBADOS

Vstop v državo

Slovenski državljani za vstop na Barbados vizuma ne potrebujejo.

 

Veljavnost potnega lista mora biti najmanj za čas potovanja po Barbadosu.

 

Za nadaljnje informacije se obrnite na Generalni Konzulat Barbadosa na Dunaju:

Brucknerstrasse 4

1040 Dunaj

Avstrija

T: (+) 43 1 505 74 55

F: (+) 43 1 504 879 74

 

Državljani Barbadosa za vstop v Slovenijo vizuma ne potrebujejo.

 

Varnost potovanj

Ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost.

Splošno

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije.

 

Večina potovanj po državi poteka brez težav. Kljub temu svetujemo previdnost, saj občasno prihaja do nasilnih oblik kriminalnih dejanj. Po podatkih občasno prihaja do napadov na turiste (oboroženi ropi, spolni napadi, odtujitve denarnic, torbic, nakita in drugih predmetov).

 

Posebno pozornost svetujemo pri samostojnem sprehajanju izven glavnih cest.

 

Za vožnjo avtomobila po Barbadosu je potrebno pri barbadoških organih pridobiti začasno vozniško dovoljenje. Tega se pridobi na osnovi predložitve nacionalnega ali mednarodnega vozniškega dovoljenja.

 

Zagrožene kazni za prekrške v zvezi z drogami so zelo visoke. Svetujemo, da svojo prtljago spakirate sami.

 

Vročica denga je v državi endemična. Cepiva proti vročici ni, zato priporočamo, da se pred komarji zaščitite s ustreznimi sredstvi proti komarjem, oblačili iz gostih tkanin z dolgimi hlačnicami in rokavi ter mrežami za komarje. Okužba z virusom lahko poteka kot vročica denga ali pa kot hemoralgična vročica denga, ki je najtežja in pogosto smrtna oblika bolezni. Bolezenski znaki so: mrzlica in visoka vročina s hitrimi padci, hud glavobol, zlasti za očmi, bolečine v mišicah in sklepih, slabost, bruhanje, rdečica obraza, vratu in prsnega koša in droban rdečkast izpuščaj.

 

Priporočamo, da si pred potovanjem pridobite potovalno in zdravstveno zavarovanje. Preverite, ali obstajajo kakšne omejitve in ali vaša zavarovalna polica krije vse storitve, ki bi jih želeli uporabiti.

 

O vašem potovanju nas lahko tudi obvestite, tako da izpolnite Obrazec Podatki o potovanju v tujino in nam ga pošljete. Več

 

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma