Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

SINGAPUR

Vstop v državo

Slovenski državljani za vstop v Singapur vizuma ne potrebujejo.

 

Veljavnost potnega lista mora biti najmanj šest (6) mesecev na dan vstopa v Singapur.

 

Vsi tujci, ki vstopajo oz. zapuščajo Singapur, morajo ob mejni kontroli podati tudi prstne odtise.

 

Državljani Singapurja ne potrebujejo vizuma za vstop v Slovenijo. Tujci, ki živijo v Singapurju in potrebujejo vizum za kratkoročno bivanje za vstop v Slovenijo, lahko za vizum zaprosijo na Veleposlaništvu Kraljevine Španije. Navedeno veleposlaništvo sodeluje z zunanjim ponudnikom storitev, zato je dokumentacijo treba predložiti pri slednjem, ki jo posreduje Veleposlaništvu Kraljevine Španije v odločanje. Več podatkov si lahko preberete na: http://www.exteriores.gob.es/Embajadas/SINGAPUR/en/Embajada/ServiciosConsulares/Pages/Visas.aspx

 

 

Varnost potovanj

Ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost.

 

Splošno

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije.

 

Za vožnjo po Singapurju potrebujete mednarodno vozniško dovoljenje.

 

Za določena kazniva dejanja (npr. trgovanje z mamili, umor) velja obvezna smrtna kazen. Za kateri koli prekršek v zvezi z drogami, so zagrožene visoke kazni. Če imate v lasti večje količine droge (npr. 500g kanabisa) se smatra, da trgujete z mamili.

 

Kazni za prekoračenje veljavnosti singapurskega vizuma vključujejo denarne kazni, zaporne kazni, telesno kaznovanje (z leseno palico) in / ali izgon iz države – odvisno od prekoračenega časa.

 

Veliko prekrškov, vključno z "nespodobnim ravnanjem" (neprimernim ravnanjem moških do žensk) in vandalizmom, je kaznovanih s telesnim kaznovanjem (z leseno palico). Svetujemo, da ste previdni in se vzdržite kakršnih koli dejanj, ki bi lahko bila tolmačena kot nadlegovanje.

 

Javno razkazovanje/izobešanje državnih zastav ali državnih emblemov ni zakonito, razen v nekaterih izjemnih primerih.

 
Nekatera zdravila, ki jih je pri nas mogoče dobiti na recept ali kupiti v lekarni brez recepta, se v Singapurju obravnavajo kot nadzirane snovi. Zato je potrebno najmanj deset dni pred načrtovanim potovanjem v Singapur zaprositi Singapursko ministrstvo za zdravje za dovoljenje za vnos tovrstnih zdravil v Singapur. Zdravila, ki ne vsebujejo nadziranih snovi, se lahko v Singapur prinesejo brez dovoljenja, vendar trimesečno zalogo in z zdravniškim potrdilom ali kopijo zdravniškega recepta. Podrobnejše informacije so na voljo na spletni strani Urada za zdravstvene znanosti.

 

Priporočamo, da si pred potovanjem pridobite potovalno in zdravstveno zavarovanje. Preverite, ali obstajajo kakšne omejitve in ali vaša zavarovalna polica krije vse storitve, ki bi jih želeli uporabiti.

 

O vašem potovanju nas lahko tudi obvestite, tako da izpolnite Obrazec Podatki o potovanju v tujino in nam ga pošljete. Več

 

Splošno opozorilo o nevarnosti terorrizma

 

Častni konzuli

Častni konzularni funkcionarji (večinoma tuji državljani) nimajo neposrednih konzularnih pristojnosti. Dopolnjujejo mrežo slovenske diplomacije, ne morejo je pa v celoti nadomestiti. Lahko svetujejo, nudijo koristne informacije, kaj več pa jim ta status ne omogoča. Svoje delo opravljajo brez plačila, v svoji organizaciji in za svoj denar.

Konzulat Republike Slovenije 
101 Cecil Street #09-03

Tong Eng Building
Singapore 069533
Singapur
T: (+) 65 6 221 8328
E: gerald.lim(at)sloveniaconsul.com

g. Gerald Lim Thien Su, častni konzul

 

KONTAKTI

Naša predstavništva


Konzulat Republike Slovenije
101 Cecil Street #09-03

Tong Eng Building
Singapore 069533
Singapur
T: (+) 65 6 221 8328
E: gerald.lim(at)sloveniaconsul.com

g. Gerald Lim Thien Su, častni konzul