Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

MALDIVI

Vstop v državo

Slovenski državljani za vstop na Maldive potrebujejo vizum.

Vizum se pridobi ob vstopu na Maldive

 

Podrobnejše informacije so objavljene na spletnih straneh Veleposlaništva Maldivov v Londonu.

 

Za dodatne informacije se obrnite na:

Predstavništvo Maldivov v Londonu

22 Nottingham Place

London W1U 5NJ

Velika Britanija

T: (+) 44 20 7224 2135

F: (+) 44 20 7224 2157

E: info(at)maldivesembassy.uk

Splet: http://www.maldivesembassy.uk/

 

 

Državljani Maldivov potrebujejo vizum za vstop v Slovenijo.

 

Izjeme: Vizum ni potreben imetnikom diplomatskih potnih listov za bivanje do 90 dni.

 

Varnost potovanj

Obstajajo določeni varnostni zadržki za potovanja v posamezne dele države. Nekatera področja bi lahko bila nevarna, zato svetujemo dodatno previdnost pri potovanju v te dele države ter dodatno preverjanje in pridobitev podatkov iz drugih virov.

 

Splošno

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije.

 

V glavnem mestu Malé lahko pride do demonstracij, ki se lahko sprevržejo tudi v nasilne. Popotnikom svetujemo da se izogibajo množicam in zborovanjem ter na mestu, kjer je potrebno, sledijo navodilom varnostnih organov.

 

Maldivi imajo zelo strogo zakonodajo glede drog. Za vnos ali posedovanje drog so v državi zagrožene visoke kazni, vključno z dolgotrajnimi zapornimi kaznimi.

 

Maldivi so muslimanska država, kar se odraža tudi v državnih zakonih. Za resne kršitve zakonov so zagrožene zaporne kazni. Javni verski obredi katere koli druge vere - razen muslimanske - so prepovedani. Svetujemo spoštovanje krajevnih običajev, navad, zakonov, krajevne vere ter spoštljivo obnašanje v javnosti, še posebej v času večjih verskih praznikov in pri obiskih verskih področij ali poslopij.

 

Alkoholne pijače so na voljo le na turističnih otokih in se jih ne sme vzeti s seboj na pot izven turističnega naselja.

 

Izvoz želvjih oklepov in koral je prepovedan.

 

Pri potovanjih zunaj turističnih krajev svetujemo oblačila, ki so skladna s krajevnimi standardi oblačenja.

 

Če prihajate iz kraja, kjer je rumena mrzlica endemična, je potrebno vzeti rumeno knjižico cepljenj oz. mednarodno potrdilo o cepljenju proti rumeni mrzlici. Podrobnejše informacije o priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

 

Priporočamo, da si pred potovanjem pridobite potovalno in zdravstveno zavarovanje. Preverite, ali obstajajo kakšne omejitve in ali vaša zavarovalna polica krije vse storitve, ki bi jih želeli uporabiti.

 

O vašem potovanju nas lahko tudi obvestite, tako da izpolnite Obrazec Podatki o potovanju v tujino in nam ga pošljete. Več

 

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma