Skoči na vsebino

KIRGIZIJA

Vstop v državo

Slovenski državljani za vstop v Kirgizijo vizuma ne potrebujejo.

 

Za vse podrobnejše informacije se obrnite na:

Veleposlaništvo Kirgiške republike na Dunaju
Invalidenstraße 3/8
1030 Dunaj
Avstrija
T: (+) 43 1 535 03 79
F: (+) 43 1 535 03 79 13
E: kyremb(at)inode.at

Nj. eksc. gospod Bakyt Dzhusupov, veleposlanik

 

 

Državljani Kirgiške republike potrebujejo vizum za vstop v Slovenijo.

 

Za izdajo vizumov je pristojno:

Veleposlaništvo Švice
21 Erkindik Boulevard, 11th floor
720040 Bishkek
Tel: +996 312 30 10 36
Fax: +996 312 30 36 77
Elektronska pošta: bik.vertretung(at)eda.admin.ch
Spletni naslov: http://www.eda.admin.ch/bishkek

Varnost potovanj

Obstajajo določeni varnostni zadržki. Odsvetujemo vsa potovanja na jug države, sicer odsvetujemo vsa potovanja, ki niso nujna. Svetujemo dodatno previdnost in dodatno preverjanje in pridobitev podatkov iz drugih virov.

 

Varnostna situacija v državi ostaja nestabilna. Novih izbruhov nasilja ni mogoče izključiti. Obstaja povečana grožnja terorističnih napadov. Priporočamo večjo stopnjo previdnosti, samozaščitne varnostne ukrepe in izogibanje prostorom množičnega zbiranja ob upoštevanju navodil lokalnih varnostnih organov.

Splošno

Konzularna zaščita se zagotavlja nerezidenčno iz druge države. Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije.

 

Mejo med Kirgizijo in Uzbekistanom ter Kirgizijo in Tadžikistanom lahko zaprejo brez predhodnega obvestila. Svetujemo, da vnaprej preverite pri pristojnih oblasteh, ali je dejansko mogoče prečkati mejo na določenem mejnem prehodu. Svetujemo prečkanje kirgiško-uzbekistanske meje le preko uradnih mejnih prehodov, saj so lahko na nekontroliranih delih meje položene mine.

 

Ministrstvo za zunanje zadeve Kirgizije je obvestilo, da je dne 4.11.2016 stopil v veljavo zakon, ki obvezuje vse tujce, da se v obdobju petih dni od vstopa v državo registrirajo pri pristojnem kirgiškem organu (t.j. Državna registracijska služba). Obveznost registracije velja tako za tujce, ki so vizumsko obvezni, kot tudi za tiste, ki niso.

 

V Kirgiziji delujejo različne turistične agencije, ki ponujajo različne vrste ekstremnih športnih aktivnosti (heli-skying, ekstremni alpinizem itd.). Ob tem bi želeli opozoriti, da v Kirgiziji v oddaljenih krajih ne obstajajo reševalne službe in nobena služba ne rešuje nikjer v Kirgiziji nad 4000 m nadmorske višine.

 

Posedovanje, trgovina z drogami in uporaba drog je prepovedana. Zagrožene kazni so zelo visoke, razmere v zaporih pa so zelo skromne. 
 

Priporočamo, da si pred potovanjem pridobite potovalno in zdravstveno zavarovanje. Preverite, ali obstajajo kakšne omejitve in ali vaša zavarovalna polica krije vse storitve, ki bi jih želeli uporabiti.

 

O vašem potovanju nas lahko tudi obvestite, tako da izpolnite Obrazec Podatki o potovanju v tujino in nam ga pošljete. Več

 

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma

KONTAKTI

Naša predstavništva

 

Veleposlaništvo: glej Rusija