Skoči na vsebino

KIRGIZIJA

Vstop v državo

Slovenski državljani za vstop v Kirgizijo in bivanje do 60 dni ne potrebujejo vizuma.  

 

Za vse podrobnejše informacije se obrnite na:

 

Veleposlaništvo Kirgizije na Dunaju
Invalidenstraße 3/8
1030 Dunaj
Avstrija
T: (+) 43 1 535 03 79
F: (+) 43 1 535 03 79 13
E: kyremb(at)inode.at

 

 

Državljanom Kirgizije je vizum potreben.

 

Za izdajo vizumov je pristojno Veleposlaništvo Švice:
21 Erkindik Boulevard, 11th floor
720040 Bishkek
Tel: +996 312 30 10 36
Fax: +996 312 30 36 77
Elektronska pošta: bik.vertretung(at)eda.admin.ch
Spletni naslov: http://www.eda.admin.ch/bishkek

Na vrh

Varnost potovanj

Obstajajo določeni varnostni zadržki. Odsvetujemo vsa potovanja na jug države, sicer odsvetujemo vsa potovanja, ki niso nujna. Svetujemo dodatno previdnost in dodatno preverjanje in pridobitev podatkov iz drugih virov.

  

Varnostna situacija v državi ostaja nestabilna. Novih izbruhov nasilja ni mogoče izključiti. Obstaja povečana grožnja terorističnih napadov. Priporočamo večjo stopnjo previdnosti, samozaščitne varnostne ukrepe in izogibanje prostorom množičnega zbiranja ob upoštevanju navodil lokalnih varnostnih organov.

Na vrh

Splošno

Konzularna zaščita se zagotavlja nerezidenčno iz druge države.

 

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko konzularno predstavništvo katerekoli države članice Evropske unije.

 

 

Razmere v Kirgiziji so stabilnejše, kljub temu svetujemo pozornost pri načrtovanju potovanj, še posebno po južnem delu države (provinci Osh in Jalalabad), kjer lahko pride do napetosti. V državi je prisoten organiziran kriminal.

 

Mejo med Kirgizijo in Uzbekistanom ter Kirgizijo in Tadžikistanom lahko zaprejo brez predhodnega obvestila. Svetujemo, da vnaprej preverite pri pristojnih oblasteh, ali je dejansko mogoče prečkati mejo na določenem mejnem prehodu. Svetujemo prečkanje kirgiško-uzbekistanske meje le preko uradnih mejnih prehodov, saj so lahko na nekontroliranih delih meje položene mine.

 

V Kirgiziji delujejo različne turistične agencije, ki ponujajo različne vrste ekstremnih športnih aktivnosti (heli-skying, ekstremni alpinizem itd.). Ob tem bi želeli opozoriti, da v Kirgiziji v oddaljenih krajih ne obstajajo reševalne službe in nobena služba ne rešuje nikjer v Kirgiziji nad 4000 m nadmorske višine.

 

Svetujemo, da potujete v skupini z enim ali več lokalnimi vodiči ter da se izogibate vsem zborovanjem in protestom.

 

 

Avtobusi in minibusi
Odsvetujemo uporabo krajevnih avtobusov in minibusov, saj so običajno slabo vzdrževani ter znani po prisotnosti žeparjev.

 

Posedovanje, trgovina z drogami in uporaba drog je prepovedana. Zagrožene kazni so zelo visoke, razmere v zaporih pa so zelo skromne. 
 

Priporočamo, da si pred potovanjem pridobite potovalno in zdravstveno zavarovanje. Preverite, ali obstajajo kakšne omejitve in ali vaša zavarovalna polica krije vse storitve, ki bi jih želeli uporabiti.

Na vrh

KONTAKTI

Naša predstavništva

 

Veleposlaništvo: glej Rusija