Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

SEJŠELI

Vstop v državo

Slovenski državljani za vstop na Sejšele ne potrebujejo vizuma.

 

Državljani Sejšelov ne potrebujejo vizuma za vstop v Slovenijo.

 

Varnost potovanj

Ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost.

 

Splošno

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije.

 

Kraje torbic so pogoste na plažah na otokih Mahé in Praslin. Krajevna policija je sicer poostrila nadzor, vendar kljub temu svetujemo pozornost.

 

Vlomi so prav tako pogosti, zato svetujemo, da v sobi ne puščate odprtih oken tudi če ste nastanjeni v višjih nadstropjih.

 

Samostojno sprehajanje v večernih urah ni priporočljivo.

 

Zaradi morebitnih morskih tokov, morskih čeri in nevarnih morskih živali (morskih psov) svetujemo pozornost pri kopanju v morju.

 

Ob somalijski obali in obalah sosednjih držav obstaja velika verjetnost piratskih ugrabitev ladij, ki plujejo mimo teh predelov. V tem času j e bilo ugrabljenih že nekaj ladij, ki so plule globlje v Indijskem oceanu, mimo Sejšelov, Madagaskarja ter pred kenijsko in tanzanijsko obalo. Kljub mednarodnim naporom proti piratstvu ostaja število ugrabljenih ladij precejšno.

 

Za uživanje drog in trgovanje z njimi so zagrožene visoke kazni.

 

Cepljenje proti rumeni mrzlici je za vstop v državo pogojno obvezno, in sicer za popotnike, ki so se nahajali na območju rumene mrzlice oziroma prihajajo iz držav, v katerih je ta bolezen razširjena.

 

Podrobnejše informacije so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.
 

Priporočamo, da si pred potovanjem pridobite potovalno in zdravstveno zavarovanje. Preverite, ali obstajajo kakšne omejitve in ali vaša zavarovalna polica krije vse storitve, ki bi jih želeli uporabiti.

 

O vašem potovanju nas lahko tudi obvestite, tako da izpolnite Obrazec Podatki o potovanju v tujino in nam ga pošljete. Več

 

KONTAKTI

Tuja predstavništva

 

Veleposlaništvo Republike Sejšeli

Boulevard Saint Michael 28, Bte. 5

B-1040 Bruselj

Belgija

T: (+) 32 2 733 60 55

F: (+) 32 2 733 60 55

E: brussels(at)seychellesgov.com

 

Konzulat Republike Sejšeli

Slovenska cesta 5

SI-1000 Ljubljana

Slovenija

T: (+) 386 1 754 29 46

(+) 386 41 636 496

F: (+) 386 1 754 29 46

E: marko.smole(at)artcom.si

g. Marko Smole, častni konzul