Skoči na vsebino

NAMIBIJA

Vstop v državo

Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Namibijo.

Veljavnost potnega lista mora biti najmanj šest (6) mesecev na dan vstopa v državo. V potnem listu mora biti najmanj ena prazna stran za žige mejnih organov. Če potujete boste na potovanju obiskali tudi Republiko Južno Afriko, svetujemo, da imate v potnem listu tri prazne strani, saj se lahko zgodi, da bodo južnoafriški mejni organi zahtevali dve prazni strani v potnem listu.

 

Za vizum se lahko zaprosi na: 

Veleposlaništvo Republike Namibije 

Zuckerkandlgasse 2

A-1190 Dunaj

Avstrija

T: (+) 43 1 402 93 71

F: (+) 43 1 402 93 70

E: nam.emb.vienna(at)speed.at ali nam.emb.visa(at)speed.at

http://www.embnamibia.at/

                           

Državljani Namibije potrebujejo vizum za vstop v Slovenijo.

 

Državljani Namibije lahko vlogo za vizum podajo na:

Veleposlaništvu Kraljevine Španije v Windhoeku

Bismarck St., 58.- Windhoek.
P.O.Box 21811

tel: +264 (0) 61 22 30 66.
+264 (0) 61 22 40 38.
+264 (0) 61 22 44 00.
Faks: +264 (0) 61 22 72 09.
E-pošta: Emb.Windhoek(at)maec.es 

 

Varnost potovanj

Obstajajo določeni varnostni zadržki za potovanja v posamezne dele države. Svetujemo previdnost ter dodatno preverjanje in pridobitev podatkov iz drugih virov.

Splošno

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije.

 

Čeprav stopnja kriminala v Namibiji ni visoka, v zadnjem času prihaja do vse več primerov tatvin, v katerih so oškodovani turisti. Vse več je oboroženih napadov, ropov in tatvin, ki jih izvajajo oborožene tolpe in posamezniki.

 

Dostop na določena področja je pod posebnim režimom. Gre za področje »Diamond Restricted Area« ali »Speergebiet« na skrajnem jugozahodu države, in sicer med mesti Lüderitz in Oranjemund (vstop v mesto Lüderitz ni omejen), pa tudi za določene predele naravnih parkov, za katere je za vstop potrebno pridobiti predhodno dovoljenje.

 

Meja z Angolo je na več krajih označena s preprosto bodečo žico, na nekaterih krajih pa sploh ni označena. Prestop meje, tudi če le za nekaj metrov, se lahko kaznuje z denarno ali zaporno kaznijo, zato svetujemo pozornost.

 

Slovenski turisti za vožnjo po Namibiji potrebujejo mednarodno vozniško dovoljenje.

 

Cepljenje proti rumeni mrzlici je za vstop v državo pogojno obvezno, in sicer za popotnike, ki so se nahajali na območju rumene mrzlice oziroma prihajajo iz držav, v katerih je ta bolezen razširjena.

 

Podrobnejše informacije so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.


Priporočamo, da si pred potovanjem pridobite potovalno in zdravstveno zavarovanje. Preverite, ali obstajajo kakšne omejitve in ali vaša zavarovalna polica krije vse storitve, ki bi jih želeli uporabiti.

 

O vašem potovanju nas lahko tudi obvestite, tako da izpolnite Obrazec Podatki o potovanju v tujino in nam ga pošljete. Več

 

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma