Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

MAVRICIJ

Vstop v državo

Slovenski državljani za vstop na Mavricij vizuma ne potrebujejo.

Veljavnost potnega lista mora biti najmanj šest mesecev na dan vstopa v državo.

 

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Veleposlaništvo Mavricija v Berlinu

Kurfürstenstraße 84

10787 Berlin

Tel: (+) 49 30 263 93 60

Fax: (+) 49 30 265 58 323

Elektronska pošta: berlin(at)mauritius-embassy.de

 

ali

 

Konzulat RS v Republiki Mavricij

La Pirogue

Wolmar 

Flic en Flac 90504

Mauritius

Telefon: 00 230 403 3900

Faks:  00 230 403 3800 

e-pošta: andrew.slome(at)lapirogue.mu 

 

 

Državljani Mavricija ne potrebujejo vizuma za vstop v Slovenijo.

 

Varnost potovanj

Ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost.

 

Splošno

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije.

 

Svetujemo, da najprej preverite, ali so hotelske sobe ali druge oblike nastanitve, varne, in ali so prijavljene pri Ministrstvu za turizem.

 

Priložnostne tatvine so pogoste. Svetujemo, da pri obiskih priljubljenih turističnih krajev, npr. Port Louis, Grand Baie in Flic en Flac, poskrbite za svojo prtljago. Svetujemo, da imate kopije pomembnih dokumentov, vključno s kopijami potnih listov, shranjene ločeno.
 
Odsvetujemo samostojno sprehajanje v večernih urah po osamljenih / javnih plažah ali po slabo osvetljenih ulicah poslovnega dela mesta Port Louis.

 

Uvoz mamil v državo je strogo kaznovan. Za trgovanje z mamili je zagrožena kazen do 45 let zapora. Sodna obravnava lahko traja tudi leto dni in več, osumljenec pa mora na sodbo počakati v priporu. Izpustitev proti plačilu varščine za prekrške povezane z narkotiki ni običajna.

 

S seboj imate lahko običajna zdravila za osebno rabo, vendar morate imeti s seboj kopije veljavnih zdravniških receptov, dodatno pa se zahteva tudi dokaz, da so bila zdravila kupljena zakonito (v lekarni). Zakonsko je predpisano, da je potrebno za vsa nadzirana zdravila kot so psihotropni preparati (npr. pomirjevala, uspavala), narkotiki (npr. morfin) in druga močna protibolečinska zdravila, predhodno (pred vnosom v državo) dobiti dovoljenje pristojnih organov. 
 
Če nameravate iz Mavriciusa potovati v Republiko Južno Afriko, preverite, ali imate v potnem listu dve prazni strani za štampiljke.

 

Potniki, ki v Mavricius vstopijo iz države, v kateri je rumena mrzlica endemična, morajo imeti uradno potrdilo o cepljenju proti rumeni mrzlici.

 

Cepljenje proti rumeni mrzlici je za vstop v državo pogojno obvezno, in sicer za popotnike, ki so se nahajali na območju rumene mrzlice oziroma prihajajo iz držav, v katerih je ta bolezen razširjena.

 

Podrobnejše informacije so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

 

Priporočamo, da si pred potovanjem pridobite potovalno in zdravstveno zavarovanje. Preverite, ali obstajajo kakšne omejitve in ali vaša zavarovalna polica krije vse storitve, ki bi jih želeli uporabiti.

 

O vašem potovanju nas lahko tudi obvestite, tako da izpolnite Obrazec Podatki o potovanju v tujino in nam ga pošljete. Več

 

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma 

 

 

KONTAKTI

Slovenska predstavništva

 

Konzulat Republike Slovenije

La Pirogue

Wolmar 

Flic en Flac 90504

Mauritius

T: 00 230 403 3900

F: 00 230 403 3800 

E: andrew.slome(at)lapirogue.mu 

g. Andrew Kenneth Slome, častni konzul