Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

MADAGASKAR

Vstop v državo

Slovenski državljani za vstop na Madagaskar potrebujejo vizum:

Po informacijah Veleposlaništva Madagaskarja v Parizu, lahko slovenski državljani vizum pridobijo tudi ob vstopu v državo. Svetujemo, da se za več informacij obrnete na pristojno predstavništvo Madagaskarja.

 

Slovenski državljani lahko za vizum zaprosijo na:

Veleposlaništvu Madagaskarja v Parizu

4, avenue Raphaël
75016 Pariz
T: +33 (0)6 05 74 70 26

WWW: http://www.ambamad-paris.fr/

 

 

 

Državljani Madagaskarja potrebujejo vizum za vstop v Slovenijo.

 

Za vizum se lahko zaprosi na:

Veleposlaništvu Francije

3 rue Jean-Jaurès - Ambatomena - Antananarivo
BP 204 - Antananarivo 101
Tel: [261] (20) 22 39 898
Fax : [261] (20) 22 39 927
Internet: http://www.ambafrance-mada.org/
E-mail: ambatana(at)moov.mg

 

Varnost potovanj

Obstajajo določeni varnostni zadržki. Odsvetujemo vsa potovanja, ki niso nujna, svetujemo dodatno previdnost in dodatno preverjanje in pridobitev podatkov iz drugih virov.

 

Odsvetujemo vsa potovanja, ki niso nujna na otok Nosy Be in v mesto Anakao, in sicer zaradi ponavljajočih se napadov (v določenih primerih zelo nasilnih) na turiste.

 

Več turistov (ki so potovali sami ali v sklopu organizirane skupine) je bilo v zadnjem času tarča težko oboroženih in dobro organiziranih kriminalcev. Do tovrstnih dogodkov prihaja tudi v narodnih parkih. Uradni vodiči niso več absolutno zagotovilo za varnost.

 

Popotnikom svetujemo tudi posebno pozornost na krajih, kjer je v preteklosti prihajalo do napadov npr. v nacionalnem parku Montagne d’Ambre, nacionalnem parku Ankarana, in ob reki Tsiribihina.

 

Odsvetujemo vsa potovanja po cesti RN13 med krajema Ambovombe in Ihosy. Na oddaljenih ruralnih področjih na južnem delu Madagaskarja prihaja do nasilnih incidentov, ki jih izvajajo oboroženi tatovi drobnice (Dahalo). Gre za področja severno od kraja Fort Dauphin, okoli mestne občine Betroka in vzdolž zahodne obale med krajema Belo sur Tsiribihina in Tulear. Na teh področjih so dejavne oborožene sile, zato svetujemo, da pred potovanjem pridobite krajevne informacije o varnosti na teh področjih. Turisti doslej niso bili tarča napadov, vendar stanje ostaja napeto.

 

Splošno

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije.

 

Kraje, ropi in poulični kriminal so pogosti ne le v mestih, pač pa tudi v naravnih rezervatih in na plažah. Prav tako svetujemo, da plaž ne obiskujete sami. Aprila 2012 sta bila na plaži Batterie v kraju Tulear ubita dva francoska turista.

 

Kraja avtomobilov, ugrabitve avtomobilov in kraje iz avtomobilov so pogoste. Kriminalne skupine napadajo taksije, ki potujejo v konvojih po državni avtocesti v bližini glavnega mesta.

 

Svetujem, da na Madagaskar potujete v okviru organizirane turistične skupine.

 

Če načrtujete obisk nacionalnega parka, se pred tem za nasvet obrnite na turističnega operaterja. V preteklosti je v nekaterih nacionalnih parkih prihajalo do oboroženih ropov.

 

Ropi so pogosti na glavnih avtocestah, še posebno v nočnih urah. Svetujemo vožnjo v konvoju, kadar je to mogoče, in izogibanje vožnji zunaj mest v nočnih urah.

 
Zaradi nevarnosti napada piratov so še posebej v nevarnosti jadrnice, zato v Adenskem zalivu, Arabskem morju in v delu Indijskega oceana odsvetujemo potovanja z jadrnico ali potovalnim čolnom v oddaljenosti več kot 12 navtičnih milj od obale.

 

Podrobnejše informacije glede ceplenja so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.   

 

Priporočamo, da si pred potovanjem pridobite potovalno in zdravstveno zavarovanje. Preverite, ali obstajajo kakšne omejitve in ali vaša zavarovalna polica krije vse storitve, ki bi jih želeli uporabiti.

 

O vašem potovanju nas lahko tudi obvestite, tako da izpolnite Obrazec Podatki o potovanju v tujino in nam ga pošljete. Več

 

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma