Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

KONGO, DEMOKRATIČNA REPUBLIKA

Vstop v državo

Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Demokratično republiko Kongo.

Veljavnost potnega lista mora biti najmanj šest mesecev na dan vstopa v državo.

 

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Veleposlaništvo Demokratične Republike Kongo v Rimu:

Via Barberini, 3

00187 Roma

Tel: (+) 39 064  201 07 79 

Faks: (+) 39 064 201 07 79 

 

 

Državljani Demokratične republike Konga potrebujejo vizum za vstop v Slovenijo.

 

Za izdajo vizuma je pristojno:
Veleposlaništvo Kraljevine Belgije
Boulevard du 30 Juin, 133 - Gombe 
Kinshasa
Tel. : +243 996 022 100        
Fax: +873 762 154 472
E-mail: kinshasa(at)diplobel.fed.be

WWW: https://rdcongo.diplomatie.belgium.be/fr

 

 

Vizumske vloge v Kinshasi se poda v Evropskem vizumskem centru (European Visa Center). Več informacij je na voljo na: https://www.cev-kin.eu/fr

 

 

Varnost potovanj

Obstajajo določeni varnostni zadržki za potovanja v posamezne dele države. Nekatera področja bi lahko bila nevarna zato v te predele države odsvetujemo vsa potovanja, ki niso nujna. Svetujemo dodatno previdnost ter dodatno preverjanje in pridobitev podatkov iz drugih virov.

 

Odsvetujemo vsa potovanja v vzodni inseverovzhodni del DR Konga. Prav tako odsvetujemo vsa nenujna potovanja v preostale dele države, tudi v Kinšaso.

 

Splošno

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije.

 

Redno potekajo spopadi med uporniškimi skupinami (npr. M23) in vojsko, in sicer severno od mesta Goma, v bližini meje z Ruando. Varnostno stanje v mestu Goma in na širšem področju vzhodnega dela DR Konga ostaja zelo nestabilno.

 

V državi, vključno z glavnimi mesto Kinšaso, prihaja do demostracij, ki se večkrat sprevržejo v nasilne. Lokalne oblasti lahko uvedejo policijsko uro brez opozorila. Svetujemo, da se izogibate velikim množicam in protestom ter da spremljate razvoj političnih dogodkov v državi in morebitne napovedi protestov ali kakršnega koli drugega dogodka, ki bi utegnil poslabšati varnostno stanje.

 

Iz varnostnih razlogov odsvetujemo vstop v DR Kongo iz Ugande, Burundija in Ruande. Priporočamo, da v DR Kongo ali iz njega ne vstopate po kopnem, razen skozi Gomo ali Bukavu ter preverite vnaprej glede odprtih mejnih prehodov.

 

V državi je povečano število kriminalnih dejanj. Tujci so še posebej priljubljena tarča pouličnih roparjev v Kinšasi, mnogokrat v bližini hotelov in supermarketov v centru mesta. Povečuje se tudi število ropov otroških tolp.

 

Priporočamo, da si pred potovanjem pridobite potovalno zdravstveno zavarovanje. Preverite, ali obstajajo kakšne omejitve in ali vaša zavarovalna polica krije vse storitve, ki bi jih želeli uporabiti.


Podrobnejše informacije glede ceplenja so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj
 
O vašem potovanju nas lahko tudi obvestite, tako da izpolnite Obrazec Podatki o potovanju v tujino in nam ga pošljete. Več

 

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma