Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

GANA

Vstop v državo

Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Gano.

 

Za vizum se zaprosi neposredno na Veleposlaništvu Gane v Rimu.

 

Državljani Gane potrebujejo vizum za vstop v Slovenijo.

Vizum potrebujejo tudi za vstop na mednarodni letališki prostor (letališki tranzitni vizum), pri čemer je potrebno upoštevati spremembo Aneksa 3 Skupnih konzularnih navodil (pdf, 40k), objavljeno v Uradnem listu EU št. L 129 z dne 17.5.2008.

 

Za izdajo vizuma je pristojno:

Veleposlaništvo Kraljevine Španije v Accri.

Drake Avenue Extension

Airport Residential Area

P.M.B. KA 44, Accra

Tel:  00 233 302 77 40 04/05
        00 233 302  78 10 21

Fax:  00 233 302 77 62 17

e-pošta: emb.accra(at)maec.es

 

Vizumske vloge je potrebno oddati preko vizumskega centra.

 

Varnost potovanj

Obstajajo določeni varnostni zadržki za potovanja v posamezne dele države. Nekatera področja bi lahko bila nevarna, zato svetujemo dodatno previdnost pri potovanju v te dele države ter dodatno preverjanje in pridobitev podatkov iz drugih virov.

 

 

Splošno

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije.

 

Popotovanje po Gani poteka lahko brez težav, v kolikor ste pazljivi. Svetujemo, da s seboj ne nosite večjih vsot denarja ali dragocenosti ter da ste pazljivi pri dvigu denarja na bankomatih v središču prestolnice Accra. Po poročilih prihaja občasno do zlorab kreditnih kartic. Svetujemo pozornost še posebej v večernih urah ter da ne potujete sami v taksiju (možnost ropa).

 

V regijah Northern, Upper East in Volta prihaja do občasnih spopadov med etničnimi skupinami.

 

Za samostojno vožnjo po cestah potrebujete mednarodno vozniško dovoljenje.

 

Posedovanje drog je strogo kaznovano - že posedovanje majhnega odmerka marihuane je lahko kaznovano z več kot petletno zaporno kaznijo. Droge razreda A kot je kokain so običajno mešane z drugimi snovmi, ki lahko povzročijo smrt.

 

Cepljenje proti rumeni mrzlici je obvezno, tablete proti malariji so obvezne. Podrobnejše informacije so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

 

Priporočamo, da si pred potovanjem pridobite potovalno in zdravstveno zavarovanje. Preverite, ali obstajajo kakšne omejitve in ali vaša zavarovalna polica krije vse storitve, ki bi jih želeli uporabiti.

 

O vašem potovanju nas lahko tudi obvestite, tako da izpolnite Obrazec Podatki o potovanju v tujino in nam ga pošljete. Več

 

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma

 

 

KONTAKTI

Tuja predstavništva

 

Veleposlaništvo Republike Gane

Via Ostriana 4

I-00199 Rim

Italija

T: (+) 39 06 862 171 91

F: (+) 39 06 863 257 62

E: info(at)ghanaembassy.it

Splet: www.ghanaembassy.it

Nje. eksc. gospa Paulina Patience Abayage, veleposlanica