Skoči na vsebino

NOVICA

10. 10. 2017

Obisk MZZ Erjavca v Moskvi in 14. zasedanje medvladne komisije za gospodarsko sodelovanje

Ljubljana, 10. oktober 2017 - 12. in 13. oktobra 2017 bo v Moskvi potekal delovni obisk podpredsednika vlade in ministra za zunanje zadeve Republike Slovenije Karla Erjavca ter XIV. zasedanje Medvladne slovensko-ruske komisije za trgovinsko-gospodarsko in znanstveno-tehnično sodelovanje. Slovenskemu delu komisije predseduje minister za zunanje zadeve Republike Slovenije Karl Erjavec, ruskemu delu pa minister za zveze in množične komunikacije Ruske federacije Nikolaj Nikiforov.  

 

Minister Erjavec bo v okviru obiska najprej opravil pogovor z ministrom za zunanje zadeve Ruske federacije, Sergejem Lavrovom, s katerim bosta obravnavala dvostransko politično sodelovanje, odnose med EU in Rusijo ter aktualna mednarodna vprašanja.

 

Slovenija ima tradicionalno dobre odnose z Rusko federacijo. Zlasti slabitev makroekonomskih parametrov na ruskem trgu in omejevalni ukrepi, uvedeni zaradi dejanj Rusije v Ukrajini leta 2014, so se odražali tudi na področju gospodarskega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Rusko federacijo, pri čemer v letošnjem letu zaznavamo rast blagovne in turistične menjave med državama.

XIV. zasedanje medvladne komisije bo priložnost za dogovor o konkretnih aktivnostih za izboljšanje in širitev dosedanjega gospodarskega sodelovanja tudi na nova področja.  

 

Zasedanje bo potekalo v Moskvi. Udeležili se ga bodo predstavniki ministrstev in zainteresiranih podjetij. Ob zaključku zasedanja je predviden podpis Protokola zasedanja, ki bo povzel vsebine medsebojnih dogovorov.