Skoči na vsebino

NOVICA

6. 10. 2017

Otvoritev projekta Krepitev vloge žensk za zagotavljanje enakih možnosti v Albaniji

Ljubljana, 6. oktober 2017 – V torek, 10. oktobra 2017, ob 10.30, bo v Puki v Albaniji potekala otvoritvena slovesnost projekta Krepitev vloge žensk v Albaniji za zagotavljanje enakih možnosti.

 

Projekt financira Ministrstva za zunanje zadeve iz sredstev mednarodnega razvojnega sodelovanja, izvaja pa ga Forum za enakopraven razvoj (FER) v sodelovanju z lokalnim partnerjem Gender Alliance for Development Centre (GADC). Cilj projekta je povečati ekonomsko neodvisnost žensk v Puki in izboljšati položaj žensk v albanski družbi. Projekt se osredotoča na odpravljanje neenakomerne porazdelitve moči med spoloma v Albaniji. Brezposelnim ženskam na podeželju bo z vključevanjem v kozjerejo zagotovljena samozadostnost, in sicer z omogočanjem pogojev za delovanje, z usposabljanji o reji, predelovanju in trženju proizvodov. Naslovljeni bodo tudi mladi v dveh provincah, ki jim bo posredovano znanje o enakosti spolov in ustrezna orodja, da bodo v svojem lokalnem okolju nadalje krepili mlade in se skupaj z njimi spopadali z neravnovesji moči med spoloma.

 

Na otvoritveni slovesnosti bo zbrane nagovorila veleposlanica v Albaniji, Lea Stančič, in župan Puke, Gjon Gjonaj. Del slovesnosti bo tudi obisk prostorov in zemljišča za kozjerejo.