Skoči na vsebino

NOVICA

6. 10. 2017

Napovednik dogodkov MZZ od 7. do 13. oktobra 2017

Sobota, 7. oktobra 2017

 

Državni sekretar Iztok Mirošič bo ob 17. uri podelil nagrade zmagovalni trojki Slovenske regate Izola - Trst "Go to Barcolana" in  (Salone degli Incanti, Trst). Ob 19. uri se bo udeležil sprejema pri tržaški prefektinji v čast udeležencev in visokih gostov Barcolane 2017 (Tržaška prefektura, Piazza Unita d´Italia, 8, Trst).

 

Ponedeljek, 9. oktobra 2017

Minister Karl Erjavec bo nagovoril udeležence 2. Evro – sredozemske konference o medkulturnem dialogu "Izobražujmo za dialog", ki bo potekala 9. in 10. oktobra 2017 v Portorožu. Konference se bo kot govornik udeležil tudi državni sekretar Iztok Mirošič.

 

Minister Karl Erjavec se bo pred zasedanjem Koordinacijskega odbora ministrov Slovenije in Italije srečal s predstavniki slovenske narodne skupnosti v Italiji. Več >>

 

Državni sekretar Iztok Mirošič  se bo srečal s švedskim državnim sekretarjem Niklasom Johanssonom z Ministrstva za podjetništvo in inovacije.

 

Torek, 10. oktobra 2017

Minister Karl Erjavec bo vodil zasedanje Koordinacijskega odbora ministrov med Slovenijo in Italijo, ki bo potekalo na Brdu pri Kranju. Več >>

 

Sreda, 11. oktobra 2017 

Državni sekretar Andrej Logar se bo udeležil ministrskega zasedanja V4+Zahodni Balkan, Estonija, Romunija, Slovenija v Budimpešti.

 

Četrtek, 12. oktobra 2017 

 

Minister Karl Erjavec bo v četrtek, 12.oktobra, in v petek, 13. oktobra, na obisku v Ruski federaciji. Prvi dan obiska se bo srečal z ministrom za zunanje zadeve Ruske federacije Sergejem Lavrovom.

 

Državni sekretar Iztok Mirošič se bo kot panelist udeležil okrogle mize na temo "State of Europe" v organizaciji "Friends of Europe" v Bruslju. Več o dogodku >>

 

Petek, 13. oktobra 2017 

 

Drugi dan obiska ministra Erjavca v Ruski federaciji bo v Moskvi potekalo XIV. zasedanje Medvladne slovensko-ruske komisije za trgovinsko-gospodarsko in znanstveno-tehnično sodelovanje. Slovenskemu delu komisije bo predsedoval minister za zunanje zadeve Republike Slovenije Karl Erjavec, ruskemu delu pa minister za zveze in množične komunikacije Ruske federacije Nikolaj Nikiforov.

 

Državni sekretar Andrej Logar se bo udeležil konference Beograjski varnostni forum v Beogradu.