Skoči na vsebino

NOVICA

26. 7. 2017

DS Bavdaž Kuret sprejela kopijo poverilnega pisma nove veleposlanice Republike Srbije Zorane Vlatković

Ljubljana, 26. julij 2017 -  Državna sekretarka Darja Bavdaž Kuret je danes sprejela kopijo poverilnega pisma novoimenovane izredne in pooblaščene veleposlanice Republike Srbije v Republiki Sloveniji. 

  

V pogovoru sta sogovornici odnose med Slovenijo in Srbijo ocenili kot zelo dobre, dinamične in razvejane na številnih področjih. Izraženo je bilo zadovoljstvo nad okrepljenim političnim dialogom in stiki med slovensko in srbsko diplomacijo. S prakso skupnih zasedanj slovenske in srbske vlade je sodelovanju med Slovenijo in Srbijo dodana nova kakovost in dinamika sodelovanja. Sogovornici sta se dotaknili tudi implementacije nasledstvenega sporazuma, ki je za obe državi izrednega pomena.

 

Državna sekretarka Bavdaž Kuret je poudarila, da je Srbija Sloveniji pomembna politična in gospodarska partnerica, sogovornici sta posebej pozdravili pozitivni trend razvoja gospodarskega sodelovanja in rekordno blagovno menjavo v lanskem letu.

 

Pogovor je potekal tudi o evropski perspektivi Srbije, katere trdna zagovornica je Slovenija. Državna sekretarka Bavdaž Kuret je zagotovila nadaljnjo podporo in pomoč Srbiji na poti v EU, veleposlanica Vlatković pa se je zahvalila za izraženo podporo.  

 

Državna sekretarka Bavdaž Kuret je ob zaključku pogovora novoimenovani veleposlanici Vlatković zaželela uspešno delo v Sloveniji.