Skoči na vsebino

NOVICA

21. 7. 2017

Delegacija Črne gore v Ljubljani o krepitvi sodelovanja

GD Stadler ter v.d. GD Ivanišević in v.d. GD Leković

Ljubljana, 21. julij 2017 – Generalna direktorica za multilateralo, razvojno sodelovanje in mednarodno pravo Sabina R. Stadler je danes na pogovorih v Ljubljani gostila črnogorsko delegacijo pod vodstvom v.d. generalnega direktorja za multilateralne zadeve in regionalno sodelovanje Ivana Ivaniševića in v.d. generalnega direktorja za bilateralne zadeve Ivana Lekovića.

 

Srečanje je bilo namenjeno krepitvi rednega dialoga med državama, ki imata sicer razvito odlično sodelovanje na različnih področjih. Sogovorniki so med drugim naslovili aktualne teme v okviru mednarodnih organizacij, na področju človekovih pravic, migracij, kandidatur, razvojnega sodelovanja in varnostne politike ter izmenjali poglede na položaj v regiji. Ločeni pogovori so potekali tudi na temo nadzora nad trgovino z blagom s strateško rabo.

 

V nadaljevanju obiska je delegacija Črne gore z generalnim direktorjem za skupno zunanjo in varnostno politiko Matejem Marnom naslovila dvostranske odnose med državama ter regionalno sodelovanje.

 

Slovenska stran je sogovornikom zagotovila nadaljnjo podporo Slovenije približevanju Črne gore EU in drugim mednarodnim organizacijam.