Skoči na vsebino

NOVICA

4. 7. 2017

Slovensko delegacijo pod vodstvom Centra za evropsko prihodnost sprejel minister za notranje zadeve Republike Makedonije Spasovski

Ljubljana, 4. julij 2017 - Ob robu aktivnosti v okviru projekta mednarodnega razvojnega sodelovanja Republike Slovenije "Pomoč Makedoniji pri približevanju EU v poglavju 24 – finančne preiskave" v Republiki Makedoniji je v četrtek, 29. junija 2017, minister za notranje zadeve Oliver Spasovski sprejel slovensko delegacijo v naslednji sestavi: Andreja Dolničar Jeraj, programska direktorica in vodja delegacije Centra za evropsko prihodnost; Harij Furlan, vodja Specializiranega državnega tožilstva; Darko Majhenič, direktor Nacionalnega preiskovalnega urada; Damjana Slapar Burkat, vodja Sektorja za preiskave Finančne uprave; Jože Levašič, okrožni državni tožilec v Specializiram državnem tožilstvu; Igor Razpotnik, vodja preiskav na Nacionalnem preiskovalnem uradu; in Karmen Šemrl, strokovnjakinja za prenos izkušenj.

 

Minister Spasovski se je zahvalil za pomoč, ki jo Slovenija namenja Republiki Makedoniji pri približevanju EU na področju optimizacije sistema finančnih preiskav ter odvzemov protipravno pridobljene premoženjske koristi in premoženja nezakonitega izvora. Minister Spasovski in programska direktorica Centra za evropsko prihodnost Andreja Dolničar Jeraj sta se strinjala, da je zelo pomembno dobro sodelovanje in koordinacija med organi v finančnih preiskavah organiziranega kriminala in korupcije. Minister Spasovski je potrdil pripravljenost makedonskega Ministrstva za notranje zadeve glede prevzemanja reformne pobude in izrazil politično podporo za doseganje trajnostnih rezultatov ter pričakovanje, da se bo dobro sodelovanje še utrdilo s podporo Slovenije v še kateri od reformnih potreb Ministrstva za notranje zadeve Republike Makedonije.