Skoči na vsebino

NOVICA

19. 6. 2017

DS Darja Bavdaž Kuret sprejela kopijo poverilnega pisma veleposlanika Katarja šejka Alija bin Jasima Al-Tanija

DS Darja Bavdaž Kuret in novoimenovani izredni in pooblaščeni veleposlanik Države Katar šejk Ali bin Jassim Al-Thani

Ljubljana, 19. junij 2017 – Državna sekretarka Darja Bavdaž Kuret je sprejela kopijo poverilnega pisma šejka Alija bin Jasima Al-Tanija, novoimenovanega izrednega in pooblaščenega veleposlanika Države Katar v Republiki Sloveniji  s sedežem na Dunaju.

 

Veleposlanik je v pogovoru seznanil državno sekretarko s katarskimi stališči v zvezi z aktualnim zapletom med članicami Sveta za zalivsko sodelovanje (GCC). DS Bavdaž Kuret se je zahvalila za informacije in izpostavila pričakovanje, da se bodo vpletene države izognile zaostrovanju razmer in uspele v najkrajšem času rešiti nesoglasja s političnim dialogom. Izpostavila je prepričanje o pomenu GCC kot dejavnika stabilnosti v širši bližnjevzhodni regiji.

 

DS Bavdaž Kuret se je hkrati zahvalila veleposlaniku za udeležbo Katarja na uspešni mednarodni konferenci Dan zalivskih držav, ki je potekala konec lanskega leta v Ljubljani. Izrazila je prepričanje, da bosta obe državi nadaljevali z obojestransko koristnim bilateralnim političnim dialogom. Sogovornika sta se pogovarjala tudi o možnostih za krepitev bilateralnega gospodarskega sodelovanja.