Skoči na vsebino

NOVICA

19. 6. 2017

DS Bavdaž Kuret sprejela kopijo poverilnega pisma veleposlanice Mongolije

DS Darja Bavdaž Kuret in novoimenovana izredna in pooblaščena veleposlanica Mongolije Battungalag Gankhuurai

Ljubljana, 19. junij 2017 – Državna sekretarka Darja Bavdaž Kuret je sprejela kopijo poverilnega pisma novoimenovane izredne in pooblaščene veleposlanice Mongolije v Republiki Sloveniji  s sedežem na Dunaju Battungalag Gankhuurai.

 

Državna sekretarka Bavdaž Kuret in veleposlanica Battungalag Gankhuurai sta odnose med državama ocenili kot prijateljske in brez odprtih vprašanj. Zavzeli sta se za nadaljnjo krepitev bilateralnih odnosov med državama, zlasti na področju trgovine, digitalizacije, zdravstva, izobraževanja in kulture, ter multilateralnega sodelovanja v okviru mednarodnih institucij.

 

Septembra letos bosta Slovenija in Mongolija obeležili 25. obletnico vzpostavitve diplomatskih odnosov, zato sta se sogovornici zavzeli za izvedbo konkretnih projektov, ki bodo odražali okrepitev bilateralnih odnosov med državama. Veliko možnosti za okrepitev obstaja zlasti na področju gospodarskega sodelovanja med državama.

 

DS Bavdaž Kuret je sogovornici predstavila tudi slovensko iniciativo za razglasitev mednarodnega dneva čebel, priprave na drugi svetovni kongres UNESCO o prosto dostopnih izobraževalnih virih, ki bo potekal septembra letos v Sloveniji ter možnosti za poglobitev sodelovanja z ITF. 

 

DS Bavdaž Kuret je novoimenovani veleposlanici zaželela veliko uspeha pri opravljanju novih delovnih zadolžitev.