Skoči na vsebino

NOVICA

12. 4. 2017

Razvojne konzultacije med Črno goro in Slovenijo

GD Sabina Stadler in GD Ana Vukadinović

GD Sabina Stadler in GD Ana Vukadinović

Ljubljana, 12. aprila 2017 - Ob robu 3. zasedanja Mešane komisije za gospodarsko sodelovanje med Republiko Slovenijo in Črno goro so danes potekale razvojne konzultacije, ki jih je na črnogorski strani vodila v.d. generalne direktorice za ekonomsko diplomacijo in kulturno sodelovanje Ana Vukadinović in na slovenski generalna direktorica za multilateralo, razvojno sodelovanje in mednarodno pravo Sabina R. Stadler. Konzultacije so potrdile odlično sodelovanje držav na področju mednarodnega razvojnega sodelovanja (MRS).

 

Slovenija in Črna gora sta tesni partnerici na področju mednarodnega razvojnega sodelovanja. Črna gora predstavlja eno izmed prednostnih držav MRS Slovenije. Sodelovanje, ki poteka na podlagi programov razvojnega sodelovanja, je skladno s slovenskimi prioritetami MRS ter interesi, potrebami in razvojnimi prioritetami Črne gore usmerjeno na varovanje okolja in trajnostnega razvoja najmanj razvitih delov na severu Črne gore ter podporo Črni gori v procesu približevanja evroatlantskim integracijam.

 

Razvojne konzultacije so bile usmerjene na aktualne projekte MRS Slovenije v Črni gori, vsebinska prioritetna področja obeh držav ter normativni in strateški okvir na področju mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči. Sogovornici sta se strinjali, da je sodelovanje med državama odlično ter potrdili interes za nadaljevanje skupnih aktivnosti in dialoga.

 

Več o mednarodnem razvojnem sodelovanju Republike Slovenije si lahko preberete tu.