Skoči na vsebino

NOVICA

6. 4. 2017

3. zasedanje Mešane komisije za gospodarsko sodelovanje med Republiko Slovenijo in Črno goro

Ljubljana, 6. april 2017 - 10. in 11. aprila 2017 bo v Ljubljani potekalo 3. zasedanje Mešane komisije za gospodarsko sodelovanje med Republiko Slovenijo in Črno goro. Slovenskemu delu komisije bo predsedoval podpredsednik vlade in minister za zunanje zadeve Republike Slovenije Karl Erjavec, črnogorskemu delu pa podpredsednik Vlade za ekonomsko politiko in finančni sistem ter minister za kmetijstvo in razvoj podeželja Črne gore mag. Milutin Simović.

 

Politični odnosi med Republiko Slovenijo in Črno goro so odlični in predstavljajo dobro osnovo za nadaljnjo krepitev sodelovanja na vseh področjih. Gospodarsko sodelovanje med državama poteka dobro, spodbudni so tudi kazalci blagovne in storitvene menjave ter naložb. Blagovna menjava se je v letu 2016 povečala za 14 %.

 

Na 3. zasedanju Mešane komisije bosta strani izmenjali informacije o aktualnih gospodarskih razmerah in ocenili dosedanje bilateralno gospodarsko sodelovanje med državama. Posebna pozornost bo dana sodelovanju na področju energetike, gospodarstva, turizma, digitalizacije, okolja, kmetijstva, zdravja in infrastrukture. Zasedanja se bodo udeležila zainteresirana združenja in podjetja iz obeh držav. Ob robu bodo potekala tudi delovna srečanja predstavnikov obeh delegacij.

 

Prvi dan zasedanja Mešane komisije bo potekalo delo v šestih delovnih skupinah in usklajevanje Protokola 3. zasedanja Mešane komisije. Drugi dan, 11. aprila 2017, pa bo sledilo plenarno zasedanje ter predstavitev zaključkov dela in dogovorov v okviru posameznih delovnih skupin. Ob zaključku bosta predsedujoča slovenskemu in črnogorskemu delu Mešane komisije podpisala Protokol 3. zasedanja Mešane komisije, ki predstavlja osnovo za nadaljnjo poglobitev sodelovanja.

 

Medijski program:

 

Torek, 11. april 2017

10:00
prihod ministra za kmetijstvo in razvoj podeželja Črne gore Milutina Simovića na MZZ

Ministrstvo za zunanje zadeve, Prešernova 25, Ljubljana
FOTOTERMIN 

 

10:40

plenarni pogovori med delegacijama Slovenije in Črne gore 

Gregorčičeva 27, Velika sejna soba, Ljubljana 

FOTOTERMIN 

 

12:15

Podpis Protokola 3. zasedanja Mešane komisije

FOTOTERMIN

Gregorčičeva 27, Velika sejna soba, Ljubljana 

 

Sledi

Izjava ministrov Erjavca in Simovića za medije  

Gregorčičeva 27, Velika sejna soba, Ljubljana