Skoči na vsebino

NOVICA

14. 3. 2017

Nadaljevanje izobraževanja računovodij v javnem sektorju Črne gore

Ljubljana, 14. marec 2017 – Center za razvoj financ (CEF) napoveduje v Črni gori nadaljevanje izobraževanja druge generacije računovodij v javnem sektorju Črne gore (PACT). Uradna otvoritev projekta bo potekala 15. marca 2017 v Podgorici.

 

Glavni cilj PACT projekta je vpeljati program strokovnega usposabljanja za pridobitev kvalifikacije za računovodje v javnem sektorju v skladu z najboljšimi mednarodnimi standardi in praksami. Program si bo v obdobju 2017–2018 prizadeval usposobiti 40 slušateljev za pridobitev certifikata na prvi ravni. Program usposabljanja je zasnoval Pooblaščeni inštitut za javne finance in računovodenje / Chartered Institute of Public Finance and Accountancy (CIPFA), CEF pa ga je do zdaj uspešno izvajal v Sloveniji, Albaniji, Moldaviji, Makedoniji in Črni gori.

 

Finančna podpora je zagotovljena s sredstvi iz sklada Emerging Donors Challenge Program, ob podpori USAID in Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije preko slovenskega mednarodnega razvojnega sodelovanja. Ministrstvo za finance Črne gore in CEF projekt podpirata s stvarnimi vložki.