Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Minister dr. Cerar na delovnem obisku v Parizu

Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar bo v torek, 2. julija 2019, na povabilo francoskega ministra za Evropo in zunanje zadeve Jean-Yvesa Le Driana na obisku v Parizu. Tokratni obisk bo posvečen dvostranskim odnosom in predvsem razpravi o Evropski uniji, Zahodnemu Balkanu in aktualnih vprašanjih v mednarodni skupnosti. Ministra bosta ob tej priložnosti podpisala tudi Akcijski načrt slovensko-francoskega strateškega partnerstva  za obdobje 2019 - 2022.

 

Slovenija ima s Francijo, tesno zaveznico v EU in NATO ter stalno članico VS OZN intenziven politični dialog in razvejano sodelovanje na dvostranski, evropski in mednarodni ravni.  Državi sta med drugim zaporedno predsedovali Svetu EU v letu 2008 in sklenili strateško partnerstvo v letu 2011.

 

Minister dr. Cerar se bo v času obiska srečal tudi z generalnim sekretarjem Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) Ángelom Gurrío in s predsednico/-kom komisij za evropske zadeve v Narodni skupščini in Senatu Francoske republike.

 

 

Program obiska:

 

10.30 – 11.30: Srečanje ministra dr. Cerarja s predsednikom Komisije za evropske zadeve v francoskem Senatu Jeanom Bizetom

 

13.15 – 14.45: Delovno kosilo ministra dr. Cerarja z GS OECD Gurrío, z namestnikom GS OECD Ulrikom Knudsenom in vodjo kabineta GS OECD Gabrielo Ramos

 

15.30 – 16.30: Srečanje ministra dr. Cerarja s predsednico Komisije za evropske zadeve v francoski Nacionalni skupščini Sabine Thillaye

 

17:00 – 17.45: Srečanje ministra dr. Cerarja s francoskim zunanjim ministrom Le Drianom  

 

Sledi podpis Akcijski načrt strateškega partnerstva med Francijo in Slovenijo za leti 2019 - 2022.

 

Lokacija: Pariz, Francija

 

Predstavniki medijev se lahko za vse informacije obrnete na vodjo Službe za stike z javnostmi MZZ ga. Miriam Možgan na naslednje kontakte:

  • el. naslov: miriam.mozgan(at)gov.si
  • tel.: 030 717 060