Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

JR strateško partnerstvo na področju evalvacij MRS

Ljubljana, 21. junij 2019 - Ministrstvo za zunanje zadeve je danes v Uradnem listu objavilo Javni razpis za strateško partnerstvo na področju evalvacij mednarodnega razvojnega sodelovanja v obdobju od 2019 do 2024. Predmet javnega razpisa je petletno strateško partnerstvo na področju evalvacij mednarodnega razvojnega sodelovanja, skupaj s humanitarno pomočjo.

 

Strateški partner bo v vsem petletnem obdobju izvedel do pet evalvacij v skladu z načrtom evalvacij, ki ga periodično pripravi ministrstvo. Ta načrt se pripravi ob upoštevanju števila in obsega projektov, periodičnosti pregledov posameznih vsebinskih in geografskih prioritet ter predvidene uporabnosti za nadaljnje projekte, programe ali politike. V načrt evalvacij bo leta 2023 vključena evalvacija Strategije mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči Republike Slovenije do leta 2030 . V njej je predvideno, da bosta v vsakem štiriletnem ciklu evalvirani po dve geografski območji in eno vsebinsko področje ali nasprotno. Evalvacijo bo opravil strateški partner, ki bo glede na vsebino po potrebi vključil tudi zunanje strokovnjake, kar bo opredeljeno v pogodbi za posamezno evalvacijo. Strateški partner bo sodeloval pri pripravi izhodišč evalvacij ter opravil okvirno do 30 svetovalnih ur na leto v skladu z glavnim namenom evalvacije, tj. izboljšati prihodnje politike, programe in projekte MRS. Obdobje izvajanja strateškega partnerstva je od sklenitve sporazuma do septembra 2024. Ministrstvo za financiranje strateškega partnerstva na področju evalvacij MRS v obdobju od 2020 do 2024 načrtuje sredstva do 30.000 EUR na leto.

 

Rok za prijavo je 12. 7. 2019.

 

Javni razpis in obrazci