Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Obisk DS Dobrana Božiča z gospodarsko delegacijo v Izraelu

V času med 19. in 21. junijem 2019 bo potekal obisk državnega sekretarja Ministrstva za zunanje zadeve Dobrana Božiča z gospodarsko delegacijo v Izraelu. Slovensko gospodarsko delegacijo sestavljajo predstavniki 13 inovativnih visokotehnoloških, večinoma start-up podjetij, katerih cilj je vzpostavitev kontaktov z vidnimi predstavniki izraelskega start-up sistema ter investicijskimi oz. kapitalskimi skladi.

 

V okviru obiska bo državni sekretar Božič sodeloval na Slovensko-izraelskem poslovnem forumu v Peres centru za mir in inovacije, kjer bo predstavljeno izraelsko poslovno okolje in priložnosti na tem trgu ter značilnosti slovenskega gospodarstva s poudarkom na inovativnosti na posameznih področjih. Del foruma bo namenjen navezavi stikov med slovenskimi in izraelskimi podjetji ter institucijami oz. mreženju.

 

V času obiska bo državni sekretar Božič opravil tudi bilateralne razgovore s predstavniki izraelskega zunanjega ministrstva ter osrednjih izraelskih institucij, pristojnih za inovacije in za informacijsko tehnologijo, kot s predstavniki Izraelsko-palestinske gospodarske zbornice s ciljem predstavitve slovenskega potenciala na tem področju.