Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Predstavitev razvojnih projektov v Jordaniji in Libanonu

Ljubljana, 13. junij 2019 - Zavod Krog vabi v soboto, 15. junija 2019 med 9. in 15. uro na predstavitev projektov, ki jih izvaja v Jordaniji in Libanonu. Na osrednji ljubljanski tržnici na Vodnikovem trgu bodo predstavili izdelke in fotografije, ki so nastali v okviru projektov, zanimive informacije s terena, mogoče pa bo poskusiti tudi lokalne jordanske in libanonske sladice ter prigrizke. Projekte podpira Ministrstvo za zunanje zadeve RS.

 

V okviru projekta "Z opolnomočenjem mater in otrok do boljše prihodnosti sirskih družin v Jordaniji" trenutno poteka 9-mesečno izobraževanje za sirske in jordanske otroke. Za njihove matere in ženske iz lokalne skupnosti potekajo tečaji šivanja, podjetništva ter kuhanja. V libanonskem begunskem taborišču Ein El Helwah pa se izvaja 6-mesečno usposabljanje s področja predšolske vzgoje, frizerstva in kozmetike za ženske ter različne aktivnosti psihosocialne in zdravstvene oskrbe ter delavnice o reproduktivnem zdravju in ginekološko pomoč.