Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Usposabljanje uslužbence BiH na temo prostega pretoka delovne sile

Ljubljana, 31. maj 2019 - V okviru projekta 'Pomoč BiH na poti v EU' je Center za evropsko prihodnost (CEP) na Direkciji za evropske integracije v Sarajevu je začel prvo usposabljanje iz izbranih poglavij pravnega reda EU  za pristojne javne uslužbence. 30. in 31. maja 2019 bo tako Sarajevu izvedeno dvodnevno usposabljanje na temo prostega pretoka delovne sile.

 

Tri slovenske strokovnjakinje z Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Zavoda za zaposlovanje RS delijo svoje znanje in izkušnje o izzivih s katerimi se je Slovenije v okviru omenjene teme srečevala pri prevzemanju pravnega reda EU. Usposabljanja se udeležuje trideset javnih uslužbencev iz različnih ministrstev in vladnih delovnih skupin BiH.

 

Pomočnica direktorja Direkcije za evropske integracije Maja Rimac Bjelobrk je v uvodnem nagovoru poudarila, da je usposabljanje, ki ga izvaja CEP, pripravljeno v res pravem trenutku, saj je BiH včeraj prejela prvo mnenje Evropske komisije o prošnji za članstvo v EU. Za državo je to prvi pregled stanja in prva priporočila za nadaljnje delo v pripravah na članstvo v EU.

 

Uvodoma je udeležence nagovorila tudi veleposlanica RS v Sarajevu Zorica Bukinac. Strinjala se je, da je mnenje komisije pomembno sporočilo za BiH in dodala, da Slovenija še naprej trdno podpira širitev EU. Država mora mnenje komisije razumeti kot smerokaz za delo v pravo smer, dokument sam pa nakazuje, da BiH gre v pravo smer. Udeležencem je dejala, da naj se pri svojem delu učijo iz tujih napak, tudi slovenskih.

 

Projekt financira Ministrstvo za zunanje zadeve iz sredstev za mednarodno razvojno sodelovanje Slovenije, izvaja pa CEP.

 

Facebook

Twitter