Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Srečanje ministra dr. Mira Cerarja s češkim zunanjim ministrom Tomášem Petříčkom

Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar bo v ponedeljek, 27. maja 2019, na delovnem obisku v Republiki Sloveniji gostil ministra za zunanje zadeve Češke republike Tomáša Petříčka. Obisk spada v okvir rednega bilateralnega dialoga med državama. Ministra bosta obravnavala politično in gospodarsko sodelovanje med državama. Še posebej gospodarsko sodelovanje se občutno krepi iz leta v leto. Pogovarjala se bosta o prihodnjih aktivnostih na področju sodelovanja Slovenije z Višegrajsko skupino, katere predsedovanje bo Češka prevzela sredi letošnjega leta. Pomembna tema pogovorov bo sodelovanje v Evropski uniji, še posebej v luči volitev v Evropski parlament, ki bodo potekale dan pred obiskom.

 

 

Program za medije:

 

Ponedeljek, 27. maj 2019

 

11.15 Srečanje zunanjih ministrov dr. Cerarja in Petříčka

Lokacija: Grad Strmol

FOTOTERMIN

 

11.30 Bilateralno srečanje zunanjih ministrov dr. Cerarja in Petříčka

 

11.45 Plenarni pogovori med delegacijama

                                                                           

14.20 – 14.35 Izjavi ministrov za zunanje zadeve dr. Cerarja in Petříčka

Lokacija: Grad Strmol

FOTOTERMIN

 

 

INFORMACIJA ZA MEDIJE

 

Predstavnike medijev prosimo, da svoj interes za medijsko pokrivanje obiska sporočijo najkasneje do ponedeljka, 27. maja 2019, do 9. ure na elektronski naslov: pr.mzz@gov.si, z naslovom sporočila PRESS –ČEŠKA in pri tem navedejo naslednje podatke:

 

 - ime in priimek

 - naziv medijske ustanov