Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Obeležitev dneva slovenske diplomacije

Ob dnevu slovenske diplomacije 22. maja - na obletnico pristopa Slovenije k Organizaciji združenih narodov - bo na Ministrstvu za zunanje zadeve tudi letos potekala slovesnost. Zbrane bo nagovoril minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar, ob priložnosti praznika pa se bomo letos spomnili diplomata iz časa habsburške monarhije Ivana Švegla.

 

Predlog za letošnjo počastitev Šveglove vloge in dela se je oblikoval na osnovi knjige, ki jo je napisal dr. Andrej Rahten, ki bo prav tako nagovoril zbrane.

 

Ivan Švegel, v času habsburške monarhije konzul v Winnipegu, Denverju in St. Louisu, izvedenec na pariški mirovni konferenci leta 1919 in kraljevi jugoslovanski poslanik v Buenos Airesu. Z njegovo pomočjo so bile slovenske narodne zahteve predstavljene vodilnim državnikom na pariški mirovni konferenci, med drugim tudi na dveh avdiencah pri predsedniku Združenih držav Amerike Woodrowu Wilsonu.

 

PROGRAM ZA MEDIJE

 

Torek, 21. maj 2019

 

16.30: Nagovor ministra dr. Mira Cerarja

Lokacija: Ministrstvo za zunanje zadeve, Prešernova 25

 

Predstavnike medijev prosimo, da svojo udeležbo na dogodku sporočijo na elektronski naslov: pr.mzz(at)gov.si in pri tem navedejo naslednje podatke:

 - ime in priimek

 - naziv medijske ustanov