Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Konzultacije z Iranom

Ljubljana, 8. april 2019 - V Teheranu so včeraj potekale prve konzultacije z Iranom, ki jih je na slovenski strani vodila generalna direktorica direktorata za gospodarsko in javno diplomacijo MZZ Alenka Suhadolnik, na iranski strani pa generalni direktor MZZ za Evropo, Mahmoud Barimani. Prve konzultacije so namenjene opredelitvi področij sodelovanja v sedanjih oteženih okoliščinah mednarodnega poslovanja z Iranom.

 

GD mag. Suhadolnik je sprejel tudi namestnik MZZ Irana za gospodarske zadeve Ansari. Opravila je pogovor z GD za človekove pravice in položaj  žensk Vadiati in GD za javno diplomacijo Pakdamanom.

 

V pogovorih so bile pregledane možnosti za krepitev sodelovanja med Slovenijo in Iranom s poudarkom na gospodarskem sodelovanju in javni diplomaciji.
 
Drugi dan obiska, 8. aprila, je predvideno srečanje s podpredsednico Irana za ženske in družinske zadeve Masoumeh Ebtekar. Na   gospodarski zbornici Teherana se bo GD Suhadolnik srečala z njenim predsednikom, Masoud Khansarijem, kasneje pa bo potekal forum ženskih podjetnic, kjer bo GD Suhadolnik nagovorila članice tega združenja in predstavila slovensko gospodarstvo ter gospodarsko in javno diplomacijo ter podala opis stanja na področju ženskega podjetništva v Sloveniji (natančneje: http://www.teheran.veleposlanistvo.si/index.php?id=2303&tx_ttnews%5Btt_news%5D=34088&cHash=80323bae7ea78ed433ce63b30f5f5322).