Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

DS Leskovar govorila na odprti razpravi Varnostnega sveta OZN o boju proti financiranju terorizma

New York, 28. marec 2019 - Državna sekretarka Simona Leskovar se je udeležila odprte razprave Varnostnega sveta OZN o boju proti financiranju terorizma, ki jo je organizirala predsedujoča Francija. Boj proti terorizmu in proti financiranju terorizma je visoko na agendi OZN, saj terorizem ostaja stalna grožnja svetovnemu miru in varnosti.


Državna sekretarka Leskovar je poudarila, da se morajo v hitro spreminjajočem se svetu odzivi mednarodne skupnosti ves čas prilagajati na nove pristope in poti, ki jih ubirajo teroristične skupine, kajti tudi te se prilagajajo ukrepom, ki jih sprejemajo države v boju proti terorizmu. Enako velja za financiranje terorističnih dejanj z novimi načini finančnih transakcij.

Resolucija, ki jo je Varnostni svet sprejel danes s soglasjem vseh članic in jo je podprla tudi Slovenija, ponovno potrjuje zaveze vseh držav v boju proti terorizmu in nagovarja razvoj groženj, na katere je potrebno prilagoditi naš odziv. 

 

Državna sekretarka Leskovar je spomnila na pomen vseh resolucij sprejetih z namenom prepoznavanja novih groženj, večjega sodelovanja ter ustreznega odziva na te grožnje. Dodala je, da je Slovenija na področju boja proti financiranju terorizma v zadnjih letih naredila velik korak naprej tako na področju sodelovanja na nacionalni in mednarodni ravni, s sprejetjem ustrezne zakonodaje in tudi z ustreznim izobraževanjem različnih akterjev.