Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NOVICA

Državni sekretar Dobran Božič nagovoril udeležence konference "E-mobilnost v občinah – izzivi in priložnosti"

Brdo pri Kranju, 28. marec 2019 - Na Brdu pri Kranju danes poteka konferenca "E-mobilnost v občinah – izzivi in priložnosti" v organizaciji  Emobility, na kateri je z uvodnim nagovorom nastopil državni sekretar Dobran Božič. Konferenca se osredotoča na rešitve potrebne za uspešno uvedbo e-mobilnosti v lokalnih okoljih in gosti predavatelje iz zelo razvitih držav na področju e-mobilnosti.

 

Po otvoritvenem nagovoru organizatorja konference Primoža Lemeža je državni sekretar Božič v nagovoru poudaril pomen avtomobilske industrije in e-mobilnosti v Sloveniji, tudi z vidika internacionalizacije. Izpostavil je dosežke Slovenije na področju e-mobilnosti, primere prodora v tujino ter izrazil upanje, da bo konferenca ponudila nekaj rešitev, ki so potrebne za uspešno uvedbo e-mobilnosti v lokalnih okoljih in širše. Poudaril je, da bo Ministrstvo za zunanje zadeve s svojo mrežo diplomatskih in konzularnih predstavništev v tujini še naprej spodbujalo internacionalizacijo podjetij, povezovanje s tujimi podjetji, vključno z iskanjem rešitev in prenosom dobrih praks v in iz tujine ter promoviralo odličnost slovenskega gospodarstva in inovativnosti v tujini.

 

V okviru konference so podali izhodišča za prihodnji razvoj na tem področju predstavniki Ministrstva za infrastrukturo, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Ministrstva za okolje in prostor. V okviru okrogle mize so predstavniki Norveške, Nizozemske in Madžarske predstavili konkretne rešitve na temo sodelovanja med mesti, občinami, regijami in državami, ki bi bile lahko zanimive za Slovenijo. Svoje projekte so predstavila tudi nekatera podjetja, ki ponujajo rešitve za e-mobilnost. V večernem delu sledi podelitev priznanj najbolj e-mobilnim občinam v Sloveniji po izboru strokovne žirije. Konference so se udeležili tudi predstavniki diplomatskega zbora v Sloveniji.