Skoči na vsebino

NOVICA

Napovednik dogodkov MZZ od 18. marca do 24. marca 2019

Ponedeljek, 18. marec 2019

Minister za zunanje dr. Miro Cerar se bo udeležil Sveta EU za zunanje zadeve (FAC) in dogodkov ob obeležitvi vstopov držav članic v zvezo NATO.

Lokacija: Bruselj
 

Državna sekretarka Simona Leskovar se bo srečala z ga. Susanno Terstal, posebno predstavnico EU za bližnjevzhodni mirovni proces.

Lokacija: Ministrstvo za zunanje zadeve

 

Državni sekretar Dobran Božič se bo na povabilo državnega ministra za EU zadeve Nemčije Michaela Rotha udeležil konzultacij EU Tria. 

Lokacija: Berlin

 

Torek, 19. marec 2019

Državni sekretar Dobran Božič se bo udeležil zasedanja Sveta EU za splošne zadeve (GAC) in GAC 50. člen.
Lokacija: Bruselj

 

Sreda, 20. marec 2019

Minister za zunanje dr. Miro Cerar se bo udeležil Sprejema in pogovorov ob obeležitvi 15. obletnice vstopa v NATO ter se ob robu slovesnosti sestal z nekdanjim generalnim sekretarjem zveze NATO Robertsonom.

Lokacija: Brdo pri Kranju

 

Državni sekretar Dobran Božič bo ob 15. obletnici vstopa RS v zvezo NATO moderiral okroglo mizo z naslovom "NATO in Slovenija - 70 & 15, obeti in izkušnje", kjer bo glavni govorec Lord Robertson, nekdanji generalni sekretar zveze NATO.
Lokacija: Brdo pri Kranju

 

Petek, 22. marec 2019

Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar se bo udeležil dialoga z mladimi na temo prihodnosti Evropske unije.

Lokacija: Srednja Šola Zagorje

 

Državna sekretarka Simona Leskovar se bo udeležila posveta ob svetovnem dnevu voda 2019 z naslovom "Voda za trajnostni razvoj".

Lokacija: Gospodarska zbornica Slovenije, Ljubljana

 

Državni sekretar Dobran Božič bo z uvodnim nagovorom nastopil na okrogli mizi pod romunskim predsedovanjem Svetu EU: obeležitev 10. obletnice Vzhodnega partnerstva.
Lokacija: Ljubljana