Skoči na vsebino

NOVICA

Obisk irskega državnega ministra za kmetijstvo Andrewa Doylea

Ljubljana, 14. marec 2019 – Državni sekretar Dobran Božič je na delovnem srečanju gostil irskega državnega ministra za kmetijstvo, prehrano in pomorstvo Andrewa Doyla.

 

Državni sekretar Božič in državni minister Doyle sta odnose med Slovenijo in Irsko ocenila kot odlične. Med državama poteka reden politični dialog na vseh ravneh. Slovenija si prizadeva za okrepljeno dvostransko sodelovanje na gospodarskem področju in v okviru razvoja vitalnega podeželja. Hkrati sta se sogovornika zavzela za okrepljeno poslovno sodelovanje in blagovno menjavo ter izmenjavo dobrih praks. V okviru srečanja je državni sekretar Božič predstavil konkretne priložnosti krepitve dvostranskega političnega in gospodarskega sodelovanja z vizijo nadaljnje utrditve slovenske prisotnosti na Irskem.

 

Državi povezuje uspešno sodelovanje v Evropski uniji, pa tudi širše na področju multilateralnih in globalnih zadev, kar temelji na skupnem razumevanju pomena temeljnih vrednot in načel ter vladavine prava. Državni sekretar Božič je zagotovil solidarnost Slovenije z Irsko v okviru izstopa Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske iz Evropske unije.

 

Sogovornika sta posebno pozornost namenila evropskim političnim temam, Zahodnemu Balkanu, Pobudi treh morij in poslovnemu forumu v Sloveniji ter irski udeležbi na Blejskem Strateškem Forumu.