Skoči na vsebino

NOVICA

Nova spletna stran z informacijami o izstopu Združenega kraljestva iz Evropske unije (brexit)

Ljubljana, 14. 3. 2019 – Vlada Republike Slovenije je v luči izstopa Združenega kraljestva iz Evropske unije vzpostavila novo spletno stran z informacijami za državljane in podjetja. Na spletni strani se lahko zainteresirana javnost seznani s spremembami, ki jih bo imel tako imenovani brexit zanje, od pravic državljanov EU v Veliki Britaniji po brexitu do informacij o statusu državljanov Združenega kraljestva v Sloveniji. Med izpostavljenimi temami sta še gospodarsko sodelovanje in trgovina z Veliko Britanijo po njenem izstopu iz Evropske unije ter morebitne zunanjepolitične posledice brexita za Slovenijo.

 

Spletna stran se bo sproti posodabljala z nadaljnjimi informacijami, ki bodo sledile dogodkom v Združenem kraljestvu. Dopolnjevali bomo tudi rubriko pogosto zastavljenih vprašanj, ki jih lahko na elektronski naslov Ministrstvo za zunanje zadeve brexit.mzz(at)gov.si posredujejo vsi, ki so bodisi izpostavljeni spremembam, ki jih prinaša brexit, ali pa imajo kakšna druga s tem povezana vprašanja.

 

Republika Slovenija se pripravlja na več morebitnih scenarijev izstopa Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske iz Evropske unije, nova spletna stran pa bo eno izmed mest, na katerih bodo državljani dobili sprotne informacije o tej temi, vključno s pravicami državljanov EU v Veliki Britaniji po brexitu.

 

Izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije – brexit